AKP eski milletvekili Markar Eseyan hayatını kaybetti!

AKP eski milletvekili Markar Eseyan hayatını kaybetti!

Bir süredir mide kanseri tedavisi gören AK Parti İstanbul Milletvekili Markar Esayan, 51 yaşında hayatını kaybetti.

AKP eski milletvekili Markar Eseyan hayatını kaybetti!
16px
24px
16.10.2020 19:09
ABONE OLgoogle

AK Parti İstanbul Milletvekili ve yazar Markar Esayan, 51 yaşında hayatını kaybetti.

Esayan'ın ölüm haberini Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, kişisel Twitter hesabında verdi. Kalın, "Sevgili Markar Esayan’ı kaybettik. Başımız sağ olsun. Bu ülkenin yetiştirdiği güzel insanlardan biriydi. Ailesine ve yakınlarına sabırlar diliyorum" ifadesini kullandı.

Bir süredir mide kanseri tedavisi gören Esayan, yaşadığı süreci köşe yazarlığını üstlendiği Akşam gazetesinde şöyle anlatmıştı: 

"Tabii ki bu bir süreç; kesin bir şey söylemek mümkün değil. Yaşamaya devam edecek ve tevekkülü elden bırakmayacağız. Olgunluğu abartarak okuyanların sinirlerini bozmak istemem; tabii ki önce dünyam başıma yıkılır gibi oldu. Bunlar son derece insani tepkiler… Ancak bu durumu hızlıca üzerimden sıyırıp atarak yapılması gerekenlere odaklandım. Hani Thomas More idam edilmeden hemen önce kızına 'Üzülme kızım, insanın kellesinin uçmasıyla başına kötü bir şey gelmez' demiş ya, hastalığın ve ölüm riskinin beni tozlaştırmasına izin vermemeye çalıştım.

Tabii böyle durumlarda aile çok önemli. Ben de bu konuda şanslıyım. Bu vesileyle kız kardeşim, ablam, kız arkadaşım ve dostlarıma çok ama çok teşekkür ediyorum. Onlar hem benim için üzüldüler, hem bana baktılar, hem de birçok angarya ile uğraştılar. Sayısız mesaj, telefon aldım, alıyorum. Herkese çok minnettarım. Her şerde bir hayır vardır. Ben de onu bulmaya çalışacağım."

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, gördüğü tedavi nedeniyle 9 Şubat'ta Esayan'ı evinde ziyaret etmişti.

?ref_src=twsrc%5Etfw">February 9, 2020

MARKAR ESEYAN KİMDİR?

1997 yılından Agos Gazetesi'nde yazmaya başladı. Aralıklarla sürdürdüğü yazılarını 2001 yılından “Dar Kapı” başlığı altında sürdürdü. Taraf gazetesinde geçici olarak genel yayın yönetmenliği yaptı. “herTaraf” adlı köşede yazsa da daha sonra gazetenin kendi köşe yazarları bölümünde yazmaya başladı. 2008’de “Merhabarev” diye başladığı yazılarına, 2013’te “Tarihî günler...” başlığını atarak veda etti. Taraf gazetesinden ayrıldıktan sonra 21 Ağustos 2013 tarihinden itibaren “Yenişafak” gazetesinde yazmaya başladı.

Eseyan’ın ilk romanı, “Şimdinin Dar Odası”, 2004 yılında “İnkılâp Kitabevi Büyük Ödülü”ne layık görüldü. Diğer kitapları ise “İyi Şeyler, Dünyayı Durduran 60 Gün, Jerusalem, Şimdinin Dar Odası ve Karşılaşma”dır.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde