AK Partilileri kızdıran Turizm Ajansı'nın Genel Müdürü istifa etti

AK Partilileri kızdıran Turizm Ajansı'nın Genel Müdürü istifa etti

Turizm Ajansı'nın Genel Müdürlüğü görevine getirilen Nalan Apa, eski tweet'lerinin ortaya çıkması sonrası gelen tepkilerin ardından istifa etti.

AK Partilileri kızdıran Turizm Ajansı'nın Genel Müdürü istifa etti
16px
24px
24.08.2019 18:41
ABONE OLgoogle

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nın genel müdürlüğüne atanan Nalan Apa, bir açıklama yaparak görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Bakanlığın, eski tweetlerinde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na hakaret ettiği belirtilen Nalan Apa’dan istifasını istediği ve Apa’nın da istifa dilekçesini Ajans yönetimine ilettiği açıklandı. Apa, verdiği istifa dilekçesinde ‘’Tanıtım Ajansı’ndaki görevimden kişisel nedenlerden dolayı affımı istiyorum.’’ dedi.  Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı'na kim atandı?
Nalan Apa'nın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu için, 2013 yılında, "Mevlüt Çavuşoğu'nun CNN INT'de dinlerken şiştim. Yalancı, yüzsüz, şerefsiz!" şeklindeki ifadeleri ve Apa'nın Gezi Direnişi'ne dair attığı destekleyici mesajları ile beraber LGBTİ paylaşımları, AKP'lileri ayağa kaldırmıştı.

Bakanlık, harekete geçerek, Nalan Apa'nın geçmişte attığı Tweetler'den dolayı istifasını aldı. Apa, istifa dilekçesinde, "...görevden kişisel nedenlerle affımı istediğimi Yönetim Kuruluna bildirmiş bulunuyorum" diye yazdı.

Konuyu sosyal medyada gündeme getiren isimlerden AKP eski milletvekili Mehmet Metiner, ‘’Kültür ve Turizm Bakanı tarafından Tanıtma Fonu Genel Müdürlüğüne atanan kadının attığı tweetlere bakın ya! Bir yanda “Bize Ömer’ler lazım! “ diyen Reis, öbür yanda bu atamayı yapan Bakan! Çok yazık, çok!" dedi.

Apa’nın istifasının ardından bir twite daha atan Metiner, ‘’Asıl onu oraya getiren istifa etmeli’’ dedi.

Nalan Apa'nın istifa dilekçesi şu şekilde:


E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde