AFAD'ın çadırları tartışma konusu oldu! Çarpık kentleşme gibi

AFAD'ın çadırları tartışma konusu oldu! Çarpık kentleşme gibi

AFAD’ın deprem bölgesine gelişi güzel kurduğu çadırlar tepki çekti.

AFAD'ın çadırları tartışma konusu oldu! Çarpık kentleşme gibi
16px
24px
20.02.2023 14:04
ABONE OLgoogle

Çadır kentler için en büyük risk olan yangın kaçış yollarının bile gözetilmemiş olması “Daha çadır kenti nizami kuramıyoruz, kaldı ki şehri kuracağız” yorumlarına yol açtı.

Türkiye'yi derinden sarsan depremler sonrası arama kurtarma çalışmaları dün itibariyle neredeyse bitti, artık depremzedelerin barınma ihtiyaçları daha fazla ön plana çıktı.

Sözcü'de yer alan habere göre; bölgede onlarca çadır kent kurulurken Kırgızistan ve Azerbaycan ile Türk Silahlı Kuvvetleri ve Kızılay'ın kurduğu çadırlar ile AFAD'ın kurduğu çadırlar arasındaki fark tartışma konusu oldu.

AFAD'ın kurduğu çadırların gelişi güzel ve sistemsiz olmasının özellikle yangın riski açısından tehdit oluşturduğu dile getirildi. Sosyal medyada yer alan eleştirilerden bazıları şöyle:

Çarpık Kentleşme Gibi

Ülkemizdeki deprem bölgesinde Kırgız Türklerinin, Azerbaycan'ın ve bizim çadır kurma şeklimiz. Çadırlarımız bile yapılan çarpık kentleşmeler gibi plansız, rastgele.

Daha çadır kenti nizami kuramıyoruz, kaldı ki şehri kuracağız.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde