ABD'nin yeni "malikane vergisi" uygulanmaya başlıyor

ABD'nin yeni "malikane vergisi" uygulanmaya başlıyor

ABD'de yeni yasaya göre 1 Nisan itibarıyla 5 milyon doları aşan satışlarda ekstra vergi uygulanacak. ABD'li mülk sahipleri 1 Nisan gelmeden önce mülklerini satmak istiyorlar.

ABD'nin yeni "malikane vergisi" uygulanmaya başlıyor
16px
24px
31.03.2023 07:13
ABONE OLgoogle

Ülkenin pahalı konut piyasalarında evsizliği önlemek için kamu fonlarını artırmak amacıyla tasarlanan yeni vergi, 5 milyon dolar ile 10 milyon dolar arasındaki emlak satışlarına yüzde 4,10 milyon doların üzerindeki satışlara ise yüzde 5,5 vergi getiriyor.

Seçmenler, Los Angeles'ta 28.000'den fazla insanı evsiz ve dışarıda yaşayan insani krizin ortasında, Kasım ayında vergiyi onayladı.  Alıcılar ve satıcılar ise bu duruma karşı yeni geçici çözümler keşfederken, emlak piyasası beklenen vergiye uyum sağlıyor.

Konuyla ilgili konuşan ABD'li avukat daha pahalı mülklerle, "Vergiden kaçınmak için kesinlikle son teslim tarihinden önce satma baskısı oldu" dedi.

Emlakçı Scott Tamkin'e göre, Los Angeles bölgesindeki gerçek lüks mülkler şu anda yaklaşık 10 milyon dolardan başlıyor. “5 milyon dolar kesinlikle lüks değil."

Geçen yıldan bu yana, Kaliforniya'nın son derece rekabetçi konut piyasasında , fiyatların hafifçe düştüğü ve satışların yavaşladığını görüldü.

Real Deal'ın bildirdiğine göre, "malikane vergisi" başlangıçta Los Angeles'a her yıl yaklaşık 1 milyar dolar gelir getireceği tahmin edilirken, şehrin mali analistleri kısa süre önce piyasa durgunlaştığından bu tahmini 672 milyon dolara düşürdüler.

Los Angeles'ın yeni “malikane vergisi”nin başlamasından hemen önce insanlar mülklerini ellerinden çıkarmaya çalışırlarken, malikanesini elinden çıkarmak isteyen bir isim de Brad Pitt olmuştu. Brad Pitt zanaatkar tarzı malikanesini 39 milyon dolara satışa çıkarmıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde