ABD'li ünlü yapımcıyı 'Gel Gel' yöntemiyle 3 milyon dolar çarptılar

ABD'li ünlü yapımcıyı 'Gel Gel' yöntemiyle 3 milyon dolar çarptılar

Amerikalı dizi ve film yapımcısı Lori-Etta Taub, kendisini İstanbul'da yaşayan bir yatırımcı olarak tanıtan Nijeryalı dolandırıcı ve 3 Türk suç ortağına 3 milyon dolar (yaklaşık 56 milyon lira) kaptırdı.

ABD'li ünlü yapımcıyı 'Gel Gel' yöntemiyle 3 milyon dolar çarptılar
16px
24px
29.12.2022 11:51
ABONE OLgoogle

Taub, olay sonrası İstanbul'a gelerek dolandırıcılar hakkında suç duyurusunda bulundu. 4 şüpheli polis operasyonuyla yakalandı.

Ünlü Amerikan dizilerinin yapımcısı, Türkiye'de faaliyet gösteren şebeke tarafından dolandırıldı. 56 milyon lirasını kaptırdığı dolandırıcılar polis operasyonuyla yakalandı. Amerikalı yapımcı Lori-Etta Taub, sosyal medya hesabı üzerinden, kendisini İstanbul’da yaşayan ABD’li yatırımcı Alex Quin olarak tanıtan bir kişiyle tanıştı.

Bu kişi ,Türkiye’de yüksek kazançlar getiren yatırımlar yaptığını anlattı. Lori-Etta Taub'u da yatırım yapması konusunda ikna etti. ABD'li yapımcı önce birkaç bin dolar gönderdi ve kısa süre sonra da yüksek faizle parasını geri aldı.

'Gel gel' vurgunu yöntemiyle dolandırıldı

Dolandırıcıların sık sık kullandığı ve ''Gel Gel" olarak bilinen bu yöntem Lori-Etta Taub'un karşısındakilere güvenmesini sağladı. Taub birkaç kez daha küçük meblağlar gönderdi ve her seferinde çok yüksek faizle parasını geri aldı, güven duydukça da yatırım miktarını artırdı.

Amerikalı dizi ve film yapımcısı, son olarak Quin'e 3 milyon dolar (yaklaşık 56 milyon lira) gönderdi. Ancak o para bir daha geri dönmedi.

İstanbul'a gelerek suç duyurusunda bulundu

Dolandırıldığını anlayan Taub İstanbul’a gelerek suç duyurusunda bulundu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da olayla ilgili soruşturma başlattı. İstanbul polisi şebekeye ulaşmayı başardı. Taub'a kendini yatırımcı olarak tanıtan Alex Quin'in Nijeryalı Amechi Enebeli olduğu ortaya çıktı.

Şüpheliler gözaltında

Düzenlenen operasyonla Nijeryalı dolandırıcı 3 Türk suç ortağıyla birlikte yakalandı. Şüphelilere ait adreste yüklü miktarda nakit para ve çok sayıda dijital materyal ele geçirildi. Savcılık kararıyla da şüphelilerin banka hesaplarına tedbir kararı konuldu.

Evlerinde deste deste para çıktı

Polis ekipleri düzenledikleri operasyonlarla Nijeryalı Cyril Amechi Enebeli, Nuray Bakar, Recep Akçay, Doğukan Delibaş’ı gözaltına aldı. Gözaltındakilerin evlerinde yapılan aramalarda nakit para ve çok sayıda dijital materyal ele geçirildi. Başsavcılık ayrıca mahkeme kararıyla dolandırıcılığa karıştığı belirlenen kişilerin bankadaki hesaplarına da tedbir kararı koydu.

Birçok ünlü dizinin yapımcısı

Lori Etta Taub çok sayıda dizi ve filme yapımcılık yaptı. 2015 yapımı American Crime dizisi Türkiye’de de ilgiyle izlendi. American Crime dizisi, Kaliforniya’da ırkçı sebeplerle gerçekleşmiş bir cinayet konusunu ele alıyor ve Amerika’nın ırk, cinsiyet ve sınıf politikalarına eleştiriler getiriyordu. Son olarak All Amerikan dizisinin yapımcılığını üstlenen Lori Etta Taub’un Runaway, The Uninvited, The Glades, Saving Grace, Huff, Night Stalker ve Tilt isimli dizi ve filmleri de bulunuyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde