ABD'li çip firmalarının 'Çin' çıkmazı

ABD'li çip firmalarının 'Çin' çıkmazı

Çin'de, ABD'li mikro çip üreticisi Micron Technologies hakkında siber güvenlik soruşturması başlatıldı. Bu gelişme Çin'de faaliyet gösteren diğer ABD'li yonga üreticilerinin üretim ve gelirlerini de tehlikeye attı. Çin'de en çok gelir elde eden yonga üretici firması %64 ile Qualcomm.

ABD'li çip firmalarının 'Çin' çıkmazı
16px
24px
31.03.2023 23:25
ABONE OLgoogle

Çin’de ABD’li mikro çip üreticisi Micron Technologies hakkında siber güvenlik soruşturması başlatılması ABD’deki yonga üreticilerini de etkiledi.

Raporlara göre, Micron hakkındaki siber güvenlik soruşturması, ABD’nin en büyük yonga üreticilerinin, Çin’den elde ettiği gelirlerin kaybolmasına neden olabilir.

ABD merkezli yonga üreticileri Qualcomm, Broadcom, Intel, AMD, Nvidia, Çin’de faaliyet gösteren firmaların başında geliyor.

Verilere göre Çin’den gelir elde eden ABD’li yonga üretici firmaların gelir yüzdeleri şu şekilde:

Qualcomm: 64%

Broadcom: 35%

Intel: 27%

AMD: 22%

Nvidia: 21%

Micron: 11%

NE OLMUŞTU

Çin, gün içerisinde yaptığı açıklamada hükümetin bilgi altyapısı tedarik zincirinin güvenliğini sağlamak, ağ güvenliği risklerini önlemek ve ulusal güvenliği sürdürmek için Micron Technologies hakkında siber güvenlik incelemesini yürüttüğünü belirtti.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde