ABD etkili oldu! Kripto paralarda sert dalgalanma!

ABD etkili oldu! Kripto paralarda sert dalgalanma!

Bitcoin başta olmak üzere kripto paraya güvenen yatırımcılarda son dakika şoku yaşanıyor. Bitcoin’in hızlı düşüşü kripto para piyasasını çalkaladı.

ABD etkili oldu! Kripto paralarda sert dalgalanma!
16px
24px
19.04.2021 07:41
ABONE OLgoogle

Bitcoin’deki 8 bin dolar düşüş altcoin’lerde de yüzde 25’e varan erimeyi yaşattı. Bitcoin ve alt coin olarak bilinen diğer sanal paralarla ilgili kripto para yatırımcılarının aklında sert düşüşün ve olumsuz dalgalanmanın devam edip etmeyeceği sorusu var. İşte Bitcoin ve diğer kripto parada yaşanan son dakika gelişmeleri

Kripto para piyasası, Bitcoin'de yaşanan sert düşüşün ardından dalgalandı. Önceki gün akşam saatlerinde başlayan ve Bitcon'in rekor seviyesinden bir anda yüzde 15'e yakın sert düşüş yaşaması, diğer kripto para birimleri 'altcoin'leri de salladı. 60 bin doların üzerinde seyreden Bitcoin, dün sabah saatlerinde 51 bin dolara kadar geriledi. Bitcoin 63 bin 500 doları görmüştü.

ABD HAZİNESİ ETKİLİ OLDU

8 bin dolarlık hızlı çöküşün kesin nedeni bilinmiyor. Ancak ABD Hazinesi'nin, birkaç finans kurumunu kripto para birimlerini kullanarak kara para akladığı için cezalandırmayı planladığı söylentilerinin etkili olduğu tahmin ediliyor.

Bitcoin'deki son dakika dalgalanmasının ve 51 bin dolara kadar gerilemesinin ardından Etherium, Litecoin, Cardano, Polkadot ve Stellar gibi büyük altcoinlerde de yüzde 25'i bulan değer kayıpları yaşandı.

Türkiye'de ciddi yatırımcısı olan altcoin'lerden HOLO (HOT), Bittorent (BTT) ve DENT gibi coinler de çok fazla değer kaybetti. TESLA CEO'su Elon Musk'ın sık sık tweetleriyle desteklediği popüler alt coinlerden Dogecoin de son 24 saatte yüzde 25'i aşan oranda geriledi.

ALTINA BENZETİLİYOR

ABD Merkez Bankası Fed'in Başkanı Jerome Powell geçen hafta, Bitcoin'in ödeme yapmaktan çok spekülasyon için bir araç olduğu için "biraz altına benzediğini" açıklamıştı.

Geçtiğimiz hafta Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası da kripto para birimlerinin bir ödeme yöntemi olarak kullanılmasını yasaklamıştı.

Barış Ergin/Sabah

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde