ABD, deprem yardımını 185 milyon dolara çıkardı

ABD, deprem yardımını 185 milyon dolara çıkardı

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, "Türkiye'deki depremin yıkımını doğrudan görmek derinden üzdü." ifadesini kullandı. Blinken, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye ve Suriye'ye yapılan insani yardımın 185 milyon dolara çıkarıldığını açıkladı.

ABD, deprem yardımını 185 milyon dolara çıkardı
16px
24px
19.02.2023 20:45
ABONE OLgoogle

İlk defa Türkiye'ye gelen ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İncirlik Üssünde deprem yardım kolilerinin taşınmasına destek oldu. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile deprem bölgesinde havadan incelemelerde bulunan Blinken, Twitter üzerinden açıklama yaptı.

Blinken, “Türkiye’deki depremin yıkımını doğrudan görmek derinden üzdü.” ifadesini kullanarak, ABD’nin, kurtarma ve yardım çalışmaları için elinden gelen her şeyi yapmaya kararlı olduğunu belirtti.

DEPREM YARDIMI 185 MİLYON DOLARA ÇIKARILDI

Blinken, Twitter’dan yaptığı açıklamada, bu zamana kadar yapılan 85 milyon dolarlık yardıma ek olarak, 100 milyon dolar daha insani yardım yapılacağını duyurdu.

“Amerikan şirketleri, toplulukları ve bireyleri de cömertçe yardım ediyor. Acil yardım sağlamak amacıyla yorulmadan çalışan Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) ekiplerine teşekkür ederiz” açıklamasında bulunan Blinken, ABD’nin, Türkiye ve Suriye’deki depremzedeler için açıkladığı insani yardım miktarının 185 milyon dolara ulaştığını aktardı.

Antony Blinken, “ABD, Türk ve Suriye halkının yanında olmaya devam edecektir.” ifadesini kullandı.

ÇAVUŞOĞLU KARŞILAMIŞTI

Çavuşoğlu ve ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelerde incelemelerde bulunmak üzere Hatay’a hareket etmişti.

Adana’da İncirlik 10. Tanker Üs Komutanlığı’na gelen Blinken’ı, Bakan Çavuşoğlu karşılamıştı.

Blinken'in, pazartesi günü Ankara'ya gitmesi bekleniyor. 6 Şubat'ta meydana gelen Maraş merkezli depremlerin ardından Washington yönetiminin yardımlarının gündemde olması, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği, F-16’ların satışı ve S-400 krizinin de konuşulması planlanıyor. Reuters'a açıklamalarda bulunan kaynaklar, ABD'li bakanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile de görüşebileceğini bildiriyor. Bu ziyaret, Blinken'in 2 yıllık görev sürecindeki ilk Türkiye ziyareti niteliğinde.

TÜRKİYE'DEN SONRA YUNANİSTAN'A GİDECEK

Geçtiğimiz günlerde ABD Dışişleri Bakanlığı, Blinken'ın Münih Güvenlik Konferansı'na katılmak, Yunanistan'la ikili ilişkileri ele almak ve Türkiye ve Suriye'yi vuran depremde arama-kurtarma çalışmalarını ve diğer organizasyonları gözlemlemek için 16-22 Şubat tarihlerinde Almanya, Türkiye ve Yunanistan'ı ziyaret edeceğini duyurmuştu. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Blinken'in 'ABD'nin 6 Şubat depremlerinin neden olduğu yıkımının yaralarını sarmaya çalışan Türkiye makamlarına yardım etme çabalarını ilk elden görmek için' 19 Şubat'ta Adana'daki İncirlik Hava Üssü'nü ziyaret edeceğini belirtmişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde