ABD'den ultra zenginlere kötü haber!

ABD'den ultra zenginlere kötü haber!

ABD Hazine Bakanlığı, Başkan Joe Biden'ın vergi planı kapsamında, ultra zengin yüzde 0,1'lik kesimin hukuki olarak vergiden kaçınmasının önüne geçmek için bir doküman yayımladı

ABD'den ultra zenginlere kötü haber!
16px
24px
28.06.2021 23:28
ABONE OLgoogle

ABD Hazine Bakanlığı’nın Mayıs ayı sonunda yayımladığı bir dokümanda ultra zengin kesimin hukuki olarak vergiden kaçınmak için kullandıkları açıkların kapatılacağına dair maddeler yer alıyor.

Hedeflerin başında aile içerisindeki serveti aktarırken vergiden kaçınmak için kullanılan özel varlık fonları ve yüzde 0,1’lik zengin kesimin kullandığı bir dizi daha enstrüman bulunuyor.

Johnson Financial Group Stratejisti Joe Maier ise bunların büyük bir değişiklik yaratacağını belirterek “Varlıklı kişilerin ve danışmanlarının stres seviyesi ciddi derecede artarken hükümetin gelirlerinde de önemli bir artış olabilir” dedi.

Değişiklikler ile beraber stratejistlerin de farklı yollara arayabileceğini belirten Andersen Vergi Danışmanlığı Direktörü James F. Hogan, “Gelir vergisi vereceğini bile bile bu yöntemleri kullanmaya devam eder miydiniz?” diye ekledi.

ABD Başkanı Joe Biden’ın planının içerisinde belirli fonlar için sermaye hareketlerini ve kazançlarını vergilendirmek de yer alıyor. Bakanlık tarafından açıklanan önlemler de Biden’ın planı dahilinde uygulanacak vergilendirmelerdeki açıklıkların kapatılması için tasarlanmış durumda.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde