ABD'de meydana gelen silahlı saldırı sayısı yılın ilk çeyreğinde 130'u buldu

ABD'de meydana gelen silahlı saldırı sayısı yılın ilk çeyreğinde 130'u buldu

ABD, dün Tennessee eyaletindeki bir okula yapılan silahlı saldırı ile sarsıldı. Saldırı sonucu 3'ü çocuk olmak üzere 6 kişi hayatını kaybetti. Bu saldırı, yılın başından beri ülke çapında yapılan 130. silahlı saldırı oldu.

ABD'de meydana gelen silahlı saldırı sayısı yılın ilk çeyreğinde 130'u buldu
16px
24px
28.03.2023 16:52
ABONE OLgoogle

Dün öğle saatlerinde ABD’nin Tennessee eyaletindeki bir okula düzenlenen saldırıda 3’ü öğrenci 6 kişi hayatını kaybetti. Kadın olduğu belirlenen saldırgan, olay yerinde polisle girdiği çatışmada öldürüldü.

Söz konusu saldırı, her yıl yüzlerce silahlı saldırıya maruz kalan ABD’yi derinden etkiledi. ABD’deki silahlı saldırı olaylarını kayıt altına alarak arşivleyen “Gun Violence Archive”’in verilerine göre ise sene başından bu yana ABD’de yaklaşık 130 silahlı saldırı gerçekleşti.

ABD’de bir olayın silahlı saldırı olarak nitelendirilmesi için, olayda en az dört kişinin hayatını kaybetmesi veya yaralanması gerekiyor.

Henüz yılın ilk 3 ayında gerçekleşen silahlı saldırı sayısı 130 olarak belirlenmişken bu rakam geçtiğimiz sene boyunca 647’di.

İşte bu sene içerisinde ABD’nin gündemine oturan silahlı saldırılardan bazıları:

4 Ocak – Enoch, Utah: Aynı aileden olduğu belirlenen sekiz kişi, silahlı saldırı sonrası evlerinde öldürüldü. Hayatını kaybedenlerin arasında yaşları 4 ile 17 arasında olan 5 çocuk bulunuyordu

16 Ocak – Goshen, Kaliforniya: Bir evde bulunan dört kişi Kaliforniya’nın San Joaquin Vadisi’ndeki evlerine hırsızlık amaçlı giren iki kişi tarafından vurularak öldürüldü.  

21 Ocak – Monterey Park, Kaliforniya: 72 yaşındaki silahlı bir saldırgan, ülke çapında Ay Yeni Yılı kutlanırken ağırlıklı olarak Asya-Amerikalıların olduğu bir dans salonuna saldırarak 11 kişiyi öldürdü 9 kişiyi yaraladı.

23 Ocak – Half Moon Bay, Kaliforniya: Kaliforniya’da bir çiftlikte yaşayan 67 yaşındaki saldırgan, çevrede bulunan iki ayrı çiftliğe ateş açarak 7 kişiyi öldürdü.

28 Ocak – Los Angeles: Kaliforniya’nın Beverly Hills yakınlarındaki bir mahalleye düzenlenen silahlı saldırıda 3 kişi öldü 4 kişi yaralandı.

1 Şubat – Washington DC: Washington’da bir saldırgan, otobüs ve metro istasyonunun içinde seyahat eden yolculara saldırdı. Olaya müdahale etmeye çalışan bir kişi hayatını kaybetti, üç kişi yaralandı.

13 Şubat – Doğu Lansing, Michigan: Michigan Eyalet Üniversitesi kampüsündeki iki binaya düzenlenen silahlı saldırıda üç öğrenci öldü , beş kişi de yaralandı.

17 Şubat – Tate Country, Miss: Mississippi kırsalında bulunan 52 yaşındaki saldırgan, birden fazla yere silahlı saldırı düzenleyerek eski karısı ve iki kardeşi olmak üzere toplamda 6 kişiyi öldürdü.

19 Şubat – Memphis:  İki ayrı suç mahalline düzenlenen silahlı saldırı sonucunda 1’i ağır 11 kişi yaralandı

27 Mart – Nasvhille: ABD’nin Tennessee eyaletindeki bir okula düzenlenen saldırıda 3’ü öğrenci 6 kişi hayatını kaybetti.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde