ABD'de iş yerinde 'madde' kullanımı rekor seviyede

ABD'de iş yerinde 'madde' kullanımı rekor seviyede

ABD'de yapılan bir araştırmaya göre, her 25 işçiden biri işyerinde uyuşturucu madde kullanıyor. İş yerinde en çok uyuşturucu madde kullanılan sektör ise hizmet ve perakende.

ABD'de iş yerinde 'madde' kullanımı rekor seviyede
16px
24px
24.05.2023 23:38
ABONE OLgoogle

Dünyanın en büyük tanı laboratuvarları ağı olan Quest Diagnostics'in altı milyondan fazla idrar testinin analizine göre, ABD’de her 25 işçiden biri iş yerinde uyuşturucu madde kullanıyor. Söz konusu oran son yıllarda yapılan raporlara göre yeni bir rekor olarak kaydedildi. Raporlar doğrultusunda bu sayı 2018’den beri yaklaşık yüzde 3 arttı.

En fazla uyuşturucu madde kullanılan sektörler ise işçilerin yüzde 8’inin kullandığı hizmet ve perakende sektörü.

Quest Diagnostics'in Başkan Yardımcısı Keith Ward, söz konusu araştırma ile ilgili “Bu tarihi bir artış. Hem istihdam öncesi hem de pandemi sonrası uyuşturucu testlerinin pozitifliğinde keskin bir artış görünüyor. Bu da işçilerin işyeri davranışlarını etkiliyor ve meslektaşlarını tehlikeye atabiliyor” dedi.

Öte yandan 2018'de işçilerin yüzde 2,8'i esrar için test yaptı ve bu rakam 2022'de yüzde 4,3'e yükseldi. Söz konusu Oran, 1997'den beri en yüksek seviyede.

Uyuşturucu madde kullanımında ulaşım ve konaklama sektöründe çalışan işçilerde de yüksek seviyede esrar kullanımı saptandı.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde