ABD'de Halkbank davası yarın başlıyor

ABD'de Halkbank davası yarın başlıyor

ABD'de Halkbank aleyhine 6 ayrı suçtan açılan dava, yarın New York'ta başlıyor.

ABD'de Halkbank davası yarın başlıyor
16px
24px
03.03.2020 04:18
ABONE OLgoogle

ABD’de Halkbank aleyhine İran’a karşı yaptırımların delinmesi ve dolandırıcılığın da bulunduğu 6 ayrı suçtan dolayı açılan dava, savcılık ve savunmanın katılımıyla yarın New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi’nde başlayacak.

Amerika'nın Sesi'nde yer alan haberde; New York’ta açılan dava, şimdiye kadar Halkbank’ın duruşma tebligatını kabul etmemesi ve davaya sınırlı katılım talebi nedeniyle, sadece savcılığın katılımı ve kendilerinin bankayı savunmak için görevlendirmediğini öne süren hukuk firması King & Spalding’in avukatlarının sınırlı katılımıyla devam etmişti. ABD'den Halkbank için 1.8 Milyar Dolarlık rekor ceza istemi

DURUŞMALAR DURDURULMUŞTU

Halkbank, bir üst mahkemeye başvurup duruşmalara sınırlı katılım talebinin kabul edilmesini talep etmişti. Halkbank ayrıca New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi’nde devam eden duruşmaların istinaf mahkemesinin kararı açıklanıncaya kadar ara verilmesini istemişti.

Bir üst mahkeme Halkbank’ın ara verilmesi talebini kabul etmiş; New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi’nde süren duruşmalar durdurulmuştu.

Geçen ay New York İkinci Bölge İstinaf Mahkemesi’nin Halkbank’ın sınırlı ve özel yargılanma başvurusunu reddetmesi sonrasında, ara verilen duruşmaların yeniden başlatılması kararı alınmıştı. Halkbank, bir üst mahkemenin taleplerini reddetmesinin ardından, daha önce katılmayı reddettiği duruşmalara katılacağını açıklamıştı.

Hakim Richard Berman, Halkbank’ın da katılacağı duruşmaların ilkinin 3 Mart’ta yapılacağını bildirmişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde