Kılıçdaroğlu iddiası: 'İlk ve son cumhurbaşkanlığı adaylığımdı'
GÜNDEM / 1 saat önce
Kılıçdaroğlu iddiası: "İlk ve son cumhurbaşkanlığı adaylığımdı"
Emekli bayram ikramiyesi ne kadar olacak?
EKONOMİ / 2 saat önce
Emekli bayram ikramiyesi ne kadar olacak?
Mayıs’ın kazandıranı külçe altın
EKONOMİ / 3 saat önce
Mayıs’ın kazandıranı külçe altın
Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Blinken ile telefonda görüştü
DÜNYA / 4 saat önce
Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Blinken ile telefonda görüştü
HABERLER>DÜNYA
12 Şubat 2020 Çarşamba - 19:01

ABD, Türkiye'den 3 bakan ve 2 bakanlık hakkındaki yaptırımları kaldırdı

Bakanlar Fatih Dönmez, Hulusi Akar ve Süleyman Soylu yaptırım listesine alınmıştı

ABD, Türkiye den 3 bakan ve 2 bakanlık hakkındaki yaptırımları kaldırdı

ABD, Barış Pınarı Harekâtı nedeniyle Ekim 2019'dan bu yana uyguladığı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yönelik yaptırımları kaldırdı.

Yahoo Finance'in haberine göre, ABD Hazine Bakanlığı Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine yönelik operasyonu nedeniyle uyguladığı yaptırımları kaldırdı.

ABD Başkanı Donald Trump, 15 Ekim 2019'da üç bakan ve iki bakanlığı yaptırım listesine almıştı. Bakanların isimlerinin yaptırım listesinden çıkarılması, ABD'li şirketler ya da kişilerle bir kez daha iş yapabilmenin önünü açıyor.

#reklam#

Suriye'de 5 Türk askerinin şehit olmasının ardından bir açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, "Dün İdlib'de hayatını kaybeden askerlerin ailelerine taziyelerimi sunuyorum. Esad rejimi ve Rusya'nın saldırıları durmalı. Bu saldırıya karşı atılacak adımları koordine etmek için Jim Jeffrey'i Ankara'ya yolladım. NATO müttefikimiz Türkiye'nin yanındayız" demişti.

Yaptırım listesi neleri kapsıyordu?

Trump'ın imzaladığı yaptırım kararında, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde yaptığı askeri müdahale olmak üzere Suriye içindeki ve bu ülke ile ilgili alanlardaki durumun, IŞİD'i yenme kampanyasını baltaladığı, sivilleri tehlikeye attığı ve bölgedeki barış, güvenlik ve istikrarı tehdit ettiği ifade ediliyordu.

ABD Hazine Bakanlığı'nın açıklamasına göre, Akar, Soylu ve Dönmez kara listeye alınmış, ABD'de varlıkları dondurulmuş ve bu bakanlarla ABD'nin ya da ABD ile bağlantılı kurum ve kişilerin işlem yapmasına yasak getirilmişti.

Yaptırım listesine Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı ile Milli Savunma Bakanlığı da kurumsal olarak dahil edilirken; Yabancı Varlıkları Kontrol Ofisi'nin atılan adımın Türkiye'nin enerji ihtiyaçlarının karşılanmasını engellememesi için bazı lisansları işleme koyabileceği belirtilmişti.

ABD Hazine Bakanlığı'ndan yaptırımlarla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:

"Bugün ABD Hazine Bakanlığı'nın Yabancı Varlıkları Kontrol Ofisi (OFAC), Türkiye'nin Suriye'deki askeri operasyonlarına cevap olarak iki bakanlığa ve üç Türk hükümeti yetkilisine karşı harekete geçti. Türkiye hükümetinin hamleleri masum sivilleri tehlikeye atıyor ve IŞİD'i yenmek için verilen mücadeleyi baltalamak dahil olmak üzere bölgeyi istikrarsızlaştırıyor. Türkiye hükümetinin Millî Savunma Bakanlığı, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı, Millî Savunma Bakanı, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı, İçişleri Bakanı bugünkü hamleler sonucunda engellendi. Bu bakanlıkların ve yetkililerin seçilmesi Türkiye hükümetinin bölgede barışı, güvenliği ve istikrarı daha da bozacak hamlelerinin sonucudur. Gerektiği takdirde Türkiye hükümeti yetkililerine ve kuruluşlarına ek yaptırımlar yapmaya hazırız.

#reklam#

"Ek olarak, bugün belirtilen isimlerle belirli ticari işlemler yapan kişiler de bu tanıma dahil olabilirler. Buna ek olarak, bugün belirtilen kişiler adına ya da onlar için bilinçli bir şekilde finansal işlem yapan yabancı finans kurumları da ABD'nin açabileceği davalarla karşı karşıya kalabilir ya da yaptırımlar üzerinden ödemeye tabi bırakılabilirler.

"Bugünkü hamleler, uluslararası insani yardım STK'larının ya da Birleşmiş Milletler'in Türkiye'deki Suriyeli toplumunun ihtiyaçları doğrultusunda icra ettiği operasyonu kesintiye uğramak ya da etkilemek amacında değildir."

AYRICALIKLI ÜYELİK
Patronlarla ilgili güncel, ekonomi, finans konularından haberdar olmak ister misin?
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR


Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM

BENZER HABERLER

Nissan'dan Carlos Ghosn'a 90 milyon dolarlık tazminat davası
Erdoğan ve Putin İdlib’deki durumu telefonda görüştü
Amsterdam'da peş peşe bomba patladı
Fas’tan BİM için kapatma tehdidi: Mağaza açtıkları yerlerde 60 dükkan kapanıyor
Paravan şirket Türkiye dahil 130 ülkeye gizli iletişim cihazı sattı, ABD ve Alman istihbaratı bütün hükümetleri dinledi
AP'de Türk bayrağını yırtan Yunan vekile ceza
Trump: Nisanda havaların ısınmasıyla koronavirüs biter
Çin’de koronavirüs nedeniyle ölenlerin sayısı 1017’ye çıktı: Son 24 saatte ilk kez 100'den fazla kişi öldü
Elon Musk, Twitter'daki 31 milyon takipçisine 'Facebook'u silin, devri bitti' dedi
Türklerin başvurularını en çok hangi ülkeler reddetti?
DÜNYA / 40 dk. önce
Türklerin başvurularını en çok hangi ülkeler reddetti?
“Türk hisse senetlerinde travma yaşayan yabancıların geri dönmesi 10 yılı bulabilir”
FİNANS / 2 saat önce
“Türk hisse senetlerinde travma yaşayan yabancıların geri dönmesi 10 yılı bulabilir”
Bodrum'da deniz girmenin bedeli ağırlaştı...Plaj giriş ücretlerine döviz etkisi
GÜNDEM / 4 saat önce
Bodrum'da deniz girmenin bedeli ağırlaştı...Plaj giriş ücretlerine döviz etkisi
Araştırma: Kuraklık en çok pamuk, ayçiçeği ve buğdayı vurdu
EKONOMİ / 5 saat önce
Araştırma: Kuraklık en çok pamuk, ayçiçeği ve buğdayı vurdu
Advertisement
Piyasalarda gün ortası
FİNANS / Az önce
Piyasalarda gün ortası
Süper Lig yayın gelirinde en fazla pay Galatasaray’ın oldu
SPOR / Az önce
Süper Lig yayın gelirinde en fazla pay Galatasaray’ın oldu
THY tarihinin en yüksek Mayıs ayı performansını kaydetti
PATRONLAR / Az önce
THY tarihinin en yüksek Mayıs ayı performansını kaydetti
Yeni Renault Clio Türkiye'de tanıtıldı
OTOMOBİL / 15 dk. önce
Yeni Renault Clio Türkiye'de tanıtıldı
Patronlar Dünyası uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Ana Sayfa Patronlar Ekonomi Finans Gündem Dünya Spor Medya Tekstil İşte Başaranlar Aktüel
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva
X

AYRICALIKLI ÜYELİK

Patronlarla ilgili güncel, ekonomi, finans konularından haberdar olmak ister misin?
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol