ABD: TikTok’u yasaklayabiliriz

ABD: TikTok’u yasaklayabiliriz

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, "TikTok dahil Çin merkezli sosyal medya uygulamalarını yasaklamayı kesinlikle değerlendirdiklerini" açıkladı.

ABD: TikTok’u yasaklayabiliriz
16px
24px
07.07.2020 12:05
ABONE OLgoogle

Dünyada 2 milyar kez indirilen ve Türkiye'de yaklaşık 30 milyon kullanıcısı olan TikTok hakkında birçok ülkede farklı gerekçelerle soruşturma açılmıştı. Türkiye’de de Kişisel Verilerin Korunması Kurulu uygulamanın şahsi bilgileri ihlal edip etmediğini araştırmak üzere geçen hafta TikTok hakkında inceleme başlatmıştı.

Çinli ByteDance firmasının 2013 yılında geliştirdiği sosyal performans uygulaması TikTok hakkında ABD’den önemli bir açıklama geldi. Fox News’a konuşan ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, TikTok dahil Çinli sosyal medya uygulamalarını yasaklamayı “kesinlikle değerlendirdiklerini” dile getirdi.

CNN’in aktardığına göre, Washington’da üst düzey bir diplomat, “Eğer özel bilgilerinizin Çin Komünist Partisi’nin eline geçmesini istiyorsanız TikTok’u indirebilirsiniz” dedi.

ABD’de Kongre üyeleri, son dönemde artan şekilde ülkedeki TikTok kullanımının ulusal güvenlik sorunu yarattığını öne sürüyor. Kongre üyeleri, Çin yasalarına göre Çinli şirketlerin Çin Komünist Partisi tarafından kontrol edilen istihbarat çalışmalarını desteklemesi gerektiğini iddia ediyor.

ABD’nin açıklaması, iki ülke arasında ticaret, salgın ve Hong Kong başlıklarında gerilimin tırmandığı bir dönemde geldi.

TikTok ve 58 Çin merkezli uygulama, Hindistan’da yasaklanmıştı. Karar, Hindistan ile Çin arasında sınırda meydana gelen çatışmaların ardından gelmişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde