ABD Polis Teşkilatı, artan dolandırıcılık ihbarları üzerine halkı uyaran bir bildiri yayınladı

ABD Polis Teşkilatı, artan dolandırıcılık ihbarları üzerine halkı uyaran bir bildiri yayınladı

Dolandırıcıların çok sık başvurduğu telefon dolandırıcılığı ABD'nin başını ağrıttı. Dolandırıcılık üzerine ihbarlar artınca ABD Polis Teşkilatı, söz konusu durum karşısında halkı bilgilendirecek bir duyuru yaptı...

ABD Polis Teşkilatı, artan dolandırıcılık ihbarları üzerine halkı uyaran bir bildiri yayınladı
16px
24px
17.03.2023 19:37
ABONE OLgoogle

ABD Polis Teşkilatı, ve Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ülke çapında artan telefon dolandırıcılığı ihbarları üzerine vatandaşlara bir uyarı yayınladı. Uyarıda, kendilerini kolluk kuvveti olarak tanıtan ve banka bilgilerini isteyen kişilerin dikkate alınmaması gerektiği ve FBI ofislerine bildirilmesi gerektiği ifade edildi. Polis, açıklamanın devamında hiçbir kolluk kuvvetinin ve devlet görevlisinin, insanların banka bilgileri ve finansal durumu öğrenmesini sağlayabilecek bilgileri istemeyeceğini belirtti.

Raporda, dolandırıcıların özellikle kendilerini Gümrük ve Sınır Koruma görevlisi olarak tanıttığı, Meksika ve Kolombiya’dan gönderilen yasa dışı madde dolu paketlerin üzerinde dolandırmak istedikleri kişinin adresinin yer aldığı bahanesini öne sürdüğü ifade edildi.

Öte yandan telefon üzerinden düzenlenen dolandırıcılık taktiği Türkiye’de de her gün ortaya çıkıyor. Telefon dolandırıcıları, aradıkları kişiye kendilerini polis, savcı, avukat ya da bankacı arıyor izlenimi oluşturuyor. Daha sonra bu kişiler, dolandırmak istedikleri kişiye, bir suç örgütü ile ilişkileri olduğunu ya da banka hesabının bir suç örgütü tarafından kullanıldığını tespit ettiklerini ifade ediyor. Söz konusu dolandırıcıların oyununa düşen kişiler ise sorunun giderilmesi için ya dolandırıcıların belirttiği hesaba para transferi yapıyor, ya da kart bilgilerini veriyor. Şahıs bir süre sonra dolandırıldığını anlayınca ise soluğu karakolda alıyor.

Söz konusu dolandırıcılık oyunundan mağdur olan isimler arasında Prof. Dr. Canan Karatay, Ekonomi Profesörü Seyfettin Gürsel,  Erdener Yurtcan, Ömer Akın, Ece Erken gibi isimler bulunuyor.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde