ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu kripto varlık alma konusunda yatırımcıları uyardı

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu kripto varlık alma konusunda yatırımcıları uyardı

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, son zamanlarda popülaritesi artan kripto varlık alım-satımı konusunda yatırımcılara uyarılarda bulundu. Uyarıda, "Kripto varlık menkul kıymetleri son derece değişken olabilir. Kaybetmeyi göze alabileceğiniz paraları riske atın" denildi.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu kripto varlık alma konusunda yatırımcıları uyardı
16px
24px
23.03.2023 15:53
ABONE OLgoogle

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, yatırımcıları kripto para satın almaları ve yatırım yapmaları konusunda uyardı.

Konu ile ilgili bir bildiri yayınlayan Borsa Komisyonu, “Kripto varlık menkul kıymetlerine yapılan yatırımlar son derece değişken ve spekülatif olabilir. Yatırımcıların menkul kıymetleri aldığı, sattığı platformlar yatırımcılar için güvensiz olabilir. Bu yüzden riske atmanız gereken tek para, tamamen kaybetmeyi göze alabileceğiniz paradır” uyarısında bulundu.

SEC, yatırımcıları uyardığı bildirisinde şu maddeler üzerinden dikkat çekici açıklamalarda bulundu:

1-Kripto varlık yatırımları veya hizmeti sunanlar, federal menkul kıymetler yasaları da dahil olmak üzere geçerli yasalara uymuyor olabilir. Bir şirket SEC’e kayıtlı olmadıkça menkul kıymetler teklif edemez veya satamaz.

2-Kripto varlık menkul kıymetlerine yapılan yatırımlar son derece riskli olabilir ve genellikle değişkendir. Geçen yıl boyunca birçok büyük platformlar ve kripto varlıkları iflas etti.

3-Dolandırıcılar, bireysel yatırımcıları dolandırıcılığa çekmek için kripto varlıkların artan popülaritesinden yararlanıyor. Dikkatli olun.

4- Bir yatırım planına sahip olmanın yanı sıra risk toleransınızı ve zaman ufkunuzu anlamak, yatırım başarınız için kritik öneme sahip olabilir.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde