ABD, Karadeniz'de İHA'sının düşürüldüğü anları paylaştı

ABD, Karadeniz'de İHA'sının düşürüldüğü anları paylaştı

ABD Avrupa Kuvvetleri Komutanlığı (EUCOM) iki Rus Su-27 uçağının, Karadeniz’de ABD'ye ait MQ-9 İnsansız Hava Aracını taciz ettiğini, uçaklardan birinin çarptığı MQ-9’un uluslararası sulara düştüğünü duyurmuştu. Söz konusu o örüntüler yayınlandı.

ABD, Karadeniz'de İHA'sının düşürüldüğü anları paylaştı
16px
24px
16.03.2023 15:11
ABONE OLgoogle

Geçtiğimiz günlerde Karadeniz üzerinde ABD İHA’sı ve Rus savaş uçağı Su-27 arasında yaşanan gerginliğe ait görüntüler yayınlandı. Söz konusu gerginlikte ABD İHA’sı Rus Su-27’sinin müdahalesiyle uluslararası sulara düşmüştü. ABD Kuvvetleri MQ-9’un suya düşmeden önce Su-27 tarafından üzerine yakıt püskürtüldüğünü ve önünde uçuş gerçekleştirdiğini iddia etmişti.

ABD Avrupa Komutanlığı, ABD gözetleme uçağı ile Rus savaş uçakları arasındaki Salı karşılaşmasının görüntülerini yayınladı.

Pentagon'un 30 ila 40 dakika sürdüğünü söylediği havadaki karşılaşmadaki kritik anları gösteriyor. Paylaşılan görüntülerde olay öncesi yok.

RUS SU-27'NİN YAKIT BOŞALTIMI YAPTIĞI "DOĞRULANDI"

İHA'nın gövdesinin altına yerleştirilmiş bir kameradan alınan görüntülerde bir Rus SU-27'sinin son derece yakın iki geçiş yaptığı ve yaklaşırken yakıt benzeri bir şey bıraktığı görülüyor. Görüntü geri döndüğünde uçağın arka tarafındaki pervanenin bir kanadının şekil değiştirdiği görülüyor.

Rusya insansız hava aracının kendi topraklarına yaklaştığını iddia ediyor. Rusya savunma bakanlığı, insansız hava aracının "keskin bir manevra" sonrasında düştüğünü ve iletişim cihazları kapalı olarak uçtuğunu söylüyor.

Üst düzey bir ABD'li yetkili CNN'e verdiği demeçte görüntülerin, fiziksel bir çarpışma ve yakıt boşaltımı olduğunu "kesinlikle doğruladığını" ifade etti.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde