ABD Hükümeti, TikTok'un satılmaması halinde uygulamayı ülke çapında yasaklamayı planlıyor

ABD Hükümeti, TikTok'un satılmaması halinde uygulamayı ülke çapında yasaklamayı planlıyor

ABD hükümeti, Çinli video paylaşım uygulaması TikTok'un, satılmaması halinde ülkede olası bir yasaklamayla karşılaşacağını duyurdu.

ABD Hükümeti, TikTok'un satılmaması halinde uygulamayı ülke çapında yasaklamayı planlıyor
16px
24px
16.03.2023 05:57
ABONE OLgoogle

ABD ile Çin merkezli sosyal medya platformu TikTok arasında gerginlik tırmanıyor.

ABD’de Biden yönetiminin, sosyal medya devinin Çinli sahiplerinin hisselerini ellerinden çıkarmamaları durumunda ABD'de TikTok'u yasaklama tehdidinde bulunduğu belirtildi.

Wall Street Journal’ın iddiasının gerçekleşmesi durumunda ABD'de yetkililer ve Kongre üyeleri arasında fikir ayrılıklarına neden olan sosyal medya aplikasyonuna karşı atılmış en büyük adım olacak. 

TikTok sözcüsü Brooke Oberwetter, haberden sonra Reuters'a yaptığı açıklamada, "ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Yatırım Komitesi'nin kendilerine ulaşarak TikTok'un Çinli sahiplerinin hisselerini satmalarını istediğini, aksi taktirde platformun yasaklanacağını söylediğini" aktardı.

TRUMP DA YASAKLAMAK İSTEMİŞTİ

ABD'li yetkililer, TikTok'un topladığı verilerin Çin yönetmine verilebileceğinden endişe duyuyor. Birleşik Krallık, Kanada ve Avusturya, Çin'in casusluk yapabileceği endişesiyle devlet yetkililerinin telefonlarına TikTok indirmesini yasakladı.

Öte yandan Joe Biden yönetiminde ilk kez TikTok’a olası bir yasaklama tehdidi geldi. Daha önceden Donald Trump 2020’de TikTok’u yasaklamaya çalışmış ancak ABD mahkemeleri tarafından engellenmişti.

Bununla birlikte ABD’de halihazırda 100 milyondan fazla kişinin TikTok hesabı bulunuyor.

YASAKLAMALARA İNGİLTERE DE KATILDI

İngiltere'de güvenlik endişeleri nedeniyle bakanlar ve devlet memurlarının kullandığı telefon ve diğer elektronik cihazlarda, Çinli sosyal medya platformu TikTok'a yasak getirildi.

TikTok, güvenlik ve mahremiyet kaygıları nedeniyle Çin yanlısı görüşlerin yayılmasında kullanılabileceği ve kullanıcı bilgilerine erişilebileceği endişesiyle ciddi kısıtlamalarla karşı karşıya kalıyor.

Kabine Ofisi Bakanı Oliver Dowden, parlamentoda milletvekillerine yaptığı açıklamada, güvenlik endişeleri nedeniyle TikTok'un İngiltere'de kamuya ait telefon ve diğer elektronik cihazlarda kullanımının derhal yasaklanacağını duyurdu. Dowden, konuşmasında, hükümete ait veri ve bilgilerin uygulama tarafından kullanılmasının "risk oluşturabileceği" değerlendirmesinde bulundu.

Patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde