ABD Başkanı Trump yine tehdit etti

ABD Başkanı Trump yine tehdit etti

Trump, "Eğer Türkiye uygunsuz davranırsa yaptırımlar ve vergiler uygularız" ifadelerini kullandı...

ABD Başkanı Trump yine tehdit etti
16px
24px
21.10.2019 20:50
ABONE OLgoogle

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye konusuna ilişkin "Suriye'de ateşkese uyuluyor, ufak çatışmalar devam ediyor. Kürtlere 400 yıl boyunca bölgede kalacağız diye bir söz vermedik" dedi. Trump, "Eğer Türkiye uygunsuz davranırsa yaptırımlar ve vergiler uygularız" ifadelerini kullandı.

Trump, Beyaz Saray'da Bakanlar Konseyi toplantısı öncesi yaptığı açıklamada Suriye'de ateşkesin devam ettiğini söyledi.

Ufak çatışmalar olsa da bunların sayısının çok az olduğunu ifade eden Trump, Türkiye ile anlaşma kapsamında belli bölgelerden Kürtlerin çıktığını ve bunun “akıllıca bir adım” olduğunu belirtti.

"Sınırdaki çatışmalar nedeniyle birçok Türk hayatını kaybetti, her iki tarafa da bakmalısınız" diyen Trump, "Eğer Türkiye uygunsuz davranırsa yaptırımlar ve vergiler uygularız" ifadelerini kullandı.

Trump, Suriye az sayıda ABD askerinin kalmaya devam edeceğini söyledi.

ABD Başkanı ayrıca, kendisini “Kürtleri yalnız bırakmakla” eleştirenlere de "Kürtlere 400 yıl boyunca onları korumak için bölgede kalacağız diye bir söz vermedik. ABD askerlerini o bölgeden çekmekle akıllıca davrandık" diye yanıt verdi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde