ABD Başkanı Joe Biden’dan Yeni Bankacılık Krizi Açıklaması

ABD Başkanı Joe Biden’dan Yeni Bankacılık Krizi Açıklaması

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden, ABD’de yaşanan bankacılık krizi sonrasında çözüm üretmek amacıyla yeni açıklamalar yapmaya devam ediyor.

ABD Başkanı Joe Biden’dan Yeni Bankacılık Krizi Açıklaması
16px
24px
29.03.2023 05:17
ABONE OLgoogle

ABD’de Silicon Valley Bank’ın kapatılması sonrasında başlayan bankacılık krizi sonrasında yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. ABD Başkanı Joe Biden, kısa bir süre önce yaptığı açıklamada, mevcut yetkililerle bankacılık krizini sona erdirmek adına yapılabilecek her şeyi yaptıklarını ancak bankacılık krizinin henüz sona ermediğini ifade etti.

Biden yönetiminin konuyu ele almak adına daha fazla icrai işlem yapıp yapmayacağı sorusuna yanıt veren Biden, “Bankacılık krizinin henüz bittiğini düşünmüyorum. Süreci çok yakından izlemeye devam ediyoruz.” dedi.

Silicon Valley Bank’ın kapatılması sonrasında yaşanan Signature Bank’ın başarısızlıklarıyla birlikte ABD’de bankacılık sektörüne olan güven sarsıldı ve daha büyük bir kayba sebep oldu. Bununla birlikte son olarak yaşanan krizin ana aktörlerinden olan Silicon Valley Bank, geçtiğimiz günlerde First Citizens Bancshares’e satılmıştı.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde