ABD Başkanı Biden, petrol şirketlerini savaş fırsatçılığı yapmakla suçladı

ABD Başkanı Biden, petrol şirketlerini savaş fırsatçılığı yapmakla suçladı

Biden, üretimi artırmazsanız 'aşırı kazanç' vergisi getiririz uyarısında bulundu

ABD Başkanı Biden, petrol şirketlerini savaş fırsatçılığı yapmakla suçladı
16px
24px
01.11.2022 11:06
ABONE OLgoogle

ABD Başkanı Joe Biden, ara seçimlere bir hafta kala bir kez daha petrol şirketlerini hedef aldı.

Joe Biden, "savaş fırsatçılığı" yapmakla suçladığı petrol şirketleri için "Kârları inovasyondan dolayı değil, savaştan dolayı, dünya genelinde on milyonlarca kişiyi etkileyen Ukrayna'daki kanlı çatışmadan dolayı artırıyor" dedi.

Biden, "Eğer petrol şirketleri üretim ve rafinaj kapasitesini yükseltmezlerse daha yüksek vergiler ve farklı kısıtlamalarla karşı karşıya kalacaklar. Ekibim bizim ve diğerleri için uygun olan seçenekler konusunda Kongre ile birlikte çalışacak" ifadelerini kullandı.

Biden, ayrıca, "Bu şirketlerin savaş fırsatçılığı yapmalarını bitirme zamanı. Bu ülkeye karşı olan  sorumluluklarını üstlenmeliler" diye konuştu. 

ABD Başkanı, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından artan petrol fiyatları nedeniyle sıklıkla petrol şirketlerini eleştirdi. Biden, geçtiğimiz aylarda yüksek miktarda kâr açıklayan Exxon için "Exxon, tanrıdan daha fazla para kazandı" demişti.

Geçtiğimiz hafta bazı büyük petrol şirketlerinin üçüncü çeyrek bilançosu açıklanmıştı. Exxon Mobil, bu çeyrekte 19.7 milyar dolar ile rekor kâr bildirmişti. Bir diğer büyük şirket Chevron ise kârını yıllık bazda yüzde 84 artırarak 11.2 milyar dolar seviyesine çıkarmıştı. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde