A Milliler galibiyeti koruyamadı; uzatmada yıkan gol

A Milliler galibiyeti koruyamadı; uzatmada yıkan gol

Karadağ karşısında 31. dakikada 2-0 öne geçen Türkiye, 90+6'da yediği golle Karadağ ile 2-2 berabere kalırken Norveç ile Hollanda ile puan farkını açma fırsatını kaçırdı.

A Milliler galibiyeti koruyamadı; uzatmada yıkan gol
16px
24px
01.09.2021 20:27
ABONE OLgoogle

2022 Dünya Kupası Elemeleri G Grubu’nda Türkiye, Karadağ ile karşı karşıya geldi. Vodafone Park’ta oynanan mücadele 90+6’da yediğimiz golle 2-2 sona erdi.

İlk 3 maçında Hollanda ve Norveç’i yenip, Letonya ile berabere kalan Şenol Güneş’in öğrencileri Karadağ karşısında alınan beraberliğin ardından 8 puana yükseldi.

A Milli Takımımızın gollerini 9. dakikada Cengiz Ünder ve 31. dakikada Yusuf Yazıcı kaydetti. Karadağ ise 40. dakikada Adam Marusic ve 90+6’da serbest vuruştan Risto Radunovic’in golleriyle İstanbul’dan 1 puanla ayrıldı.

74. dakikada sakatlanan Kenan Karaman sakatlanarak yerini Kerem Aktürkoğlu’na bıraktı. 90+2. dakikada sarı kart gören Burak Yılmaz ise bir sonraki maç olan Cebelitarık karşılaşmasında cezalı duruma düştü.

Grubun diğer maçlarında ise Norveç ile Hollanda 1-1 berabere kalırken; Letonya da sahasında Cebelitarık’ı 3-1 mağlup etti.

A Milli Futbol Takımımız, gruptaki 5. maçında Cumartesi günü Cebelitarık ile; 7 Eylül Salı günü ise Hollanda ile deplasmanda karşılaşacak.

PUAN DURUMU

1- Türkiye 8 Puan

2- Hollanda 7 Puan

3- Karadağ 7 Puan

4- Norveç 7 Puan

5- Letonya 4 Puan

6- Cebelitarık 0 Puan

İLK 11'LER

Türkiye: Altay, Zeki Çelik, Kaan Ayhan, Merih Demiral, Mert Müldür, Okay, Hakan Çalhanoğlu, Cengiz Ünder, Yusuf Yazıcı, Kenan, Burak Yılmaz

Karadağ: Mijatovic, Vujacic, Savic, Vesovic, Tomasevic, Skecic, Kosovic, Haksabanovic, Marusic, Bozovic, Djurdjevic

Ay-yıldızlı ekip, grubun ilk maçında İstanbul'da Hollanda'yı 4-2, ikinci maçında da İspanya'da Norveç'i 3-0 yenerken, üçüncü maçında sahasında Letonya ile 3-3 berabere kaldı. Milli takım, grupta 7 puanla lider durumda bulunuyordu

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde