A Milli takımımız, Cebelitarık'ı farklı yendi

A Milli takımımız, Cebelitarık'ı farklı yendi

Hollanda maçı öncesi Cebelitarık deplasmanında moral arayan Türkiye, ilk yarısı golsüz biten karşılaşmanın ikinci yarısında bulduğu gollerle galip geldi. Türkiye, ikinci yarıda oyuna giren isimlerle üç puana uzandı ve liderliğini sürdürdü.

A Milli takımımız, Cebelitarık'ı farklı yendi
16px
24px
04.09.2021 23:39
ABONE OLgoogle

2022 Dünya Kupası Elemeleri G Grubu'nda lider konumda bulunan Türkiye, deplasmanda karşılaştığı Cebelitarık karşısında zorlansa da 2-0 galip gelmeyi başardı. Victoria Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada Türkiye bir penaltı kaçırırken, Cebelitarık ve Türkiye’nin birer topu direkten döndü.

Hollanda maçı öncesi Cebelitarık’ta moral arayan Türkiye, karşılaşmaya rotasyonlu bir kadroyla çıktı. Karadağ maçının ilk 11’inden 7 oyuncuya görev vermeyen Şenol Güneş, golsüz biten ilk yarı sonrası, ikinci yarıya değişiklikler ile başladı.

Oyuna ikinci yarıda giren Halil Dervişoğlu, Hakan Çalhanoğlu ve Kenan Karaman, Türkiye’yi galibiyete taşıyan gollere imza attı. Türkiye böylece üç puanı hanesine yazdırarak, gruptaki liderliğini sürdürdü.

Maça golle başlama şansı yakalayan Türkiye, karşılaşmanın hemen başında penaltı kazandı. 4. dakikada topun başına geçen Enes Ünal’ın vuruşunu kaleci kurtarmayı başardı. Penaltı dışında ilk 45 dakikada pek çok kez kaleyi yoklayan Türkiye, kaleci Coleing’i geçmeyi başaramadı.

İkinci yarının hemen başında Tjay De Barr’un vuruşunda direk gole izin vermezken, Türkiye 54. dakikada Halil Dervişoğlu, 65. dakikada Hakan Çalhanoğlu ve 83. dakikada Kenan Karaman ile üç gol buldu. Hakan Çalhanoğlu’nun maçın son bölümünde yaptığı vuruşta direk gole izin vermedi.

Gruptaki diğer maçlarda Norveç deplasmanda Letonya’yı 2-0, Hollanda ise evinde Karadağ’ı 4-0 mağlup etti. Türkiye, 11 puanla grupta liderliğini sürdürdü. 2. Hollanda ve 3. Norveç, 10’ar puanla Türkiye’nin arkasında sıralandı. 4. Karadağ 7 puanda, 5. Letonya ise 4 puanda kaldı. Son sıradaki Cebelitarık’ın ise grupta puanı bulunmuyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde