909 Bin TL'lik tazminat kararı bozuldu! Mahkemeden 'Man Adası' tazminatına ret

909 Bin TL'lik tazminat kararı bozuldu! Mahkemeden 'Man Adası' tazminatına ret

İstinaf Mahkemesi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Man Adası" iddiaları nedeniyle AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tazminat ödemesine yönelik kararı bozdu.

909 Bin TL'lik tazminat kararı bozuldu! Mahkemeden 'Man Adası' tazminatına ret
16px
24px
08.11.2019 09:58
ABONE OLgoogle

BirGün'ün ulaştığı CHP kaynakları tazminat kararının bozulduğunu aktardı. Kaynaklar, konu hakkında ayrıntılı bilgiyi avukatların vereceğini ve kısa sürede açıklama yapacağını bildirdi.

Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik alınan kararla ilgili, "Haklılığımız, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'nin 4. Daire Mahkemesi'nce tespit edilerek hukuksuz mahkeme kararları ortadan kaldırılmıştır" dedi.

NE OLMUŞTU?

Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında,Erdoğan’ın oğlu, kardeşi, eniştesi, dünürü ve eski özel kalem müdürünün vergi cenneti olarak bahsedilen Man Adası’ndaki şirkete 2011 yılında gönderdiğini söylediği 15 milyon doları tek tek sıraladıktan sonra swift mesajlarını ve dekontlarını göstermişti. Soylu'dan 'Man Adası' çıkışı: 'Zıplatayım mı Kılıçdaroğlu'nu?'

DAVA DİLEKÇESİNDEN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Ahmet Özel tarafından İstanbul Anadolu Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi'ne sunulan dilekçede, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin 21 Kasım 2017'deki grup toplantısında birtakım belgeler açıklayacağını belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yakınlarının yurt dışına milyonlarca dolar para transferi yapıldığını iddia ettiği belirtilmişti.   Kılıçdaroğlu'na 'Man Adası' cezası: Erdoğan ve yakınlarına 359.000 lira tazminat ödeyecek

Dilekçede, davalı Kılıçdaroğlu'nun 28 Kasım 2017'de de "yurt dışına milyonlarca dolar para aktarıldığını ispat ediyorum" şeklinde elinde salladığı ancak göstermediği, basına da dağıtmadığı, ne olduğu belli olmayan kağıtlar ile Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yakınlarına iftira yolu ile hakarette bulunduğu iddia etmişti.

Kılıçdaroğlu'nun 13 Şubat 2018 tarihindeki partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada ise ısrarlı bir şekilde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan, küçük düşürücü, aşağılayıcı ve gerçek dışı ithamlar isnat ederek, iftiralarına ve ağır hakaretlerine devam ettiği iddiasında bulunulan dilekçede, Kılıçdaroğlu'nun söz konusu konuşmalarına yer verilmişti.

TOPLAM TAZMİNAT 828 BİN TL OMUŞTU

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, daha önce de söz konusu iddiaları nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'a dört kez tazminat ödemeye mahkum edilmişti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yakınlarının, 28 Kasım 2017'de partisinin grup toplantısındaki yaptığı konuşmalar nedeniyle Kılıçdaroğlu'na açtığı 1 milyon 500 bin liralık manevi tazminat davası, 7 Haziran'da karara bağlanmıştı. Kılıçdaroğlu, Anadolu 5. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yakınlarına toplam 197 bin lira manevi tazminat ödemeye mahkum edilmişti.

Anadolu 9. Asliye Hukuk Mahkemesi, aynı iddialar üzerine açılan bir başka davada, 13 Haziran'da, Kılıçdaroğlu'nun 142 bin lira manevi tazminat ödemesine karar vermişti.

Üçüncü tazminat davasının görüldüğü Anadolu 20. Asliye Hukuk Mahkemesi, davalı Kılıçdaroğlu'nu 359 bin lira manevi tazminata mahkum etmişti. Kılıçdaroğlu, Man Adası davasında Erdoğan ve yakınlarına 190 bin lira daha ödeyecek

Böylece Kılıçdaroğlu, söz konusu iddiaları nedeniyle İstanbul'da açılan 4 farklı tazminat davasında, işleyecek yasal faizle birlikte 828 bin lira tazminata mahkum edilmişti.

KILIÇDAROĞLU FAİZİYLE 909 BİN TL ÖDEMİŞTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yakınlarının Man Adası'na para transferi yaptıkları iddiaları nedeniyle İstanbul'da açılan tazminat davasında toplam 909 bin 353 lirayı, İstanbul 3. İcra Dairesi'ne yatırmıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde