90 ülkeden 3 bin alıcı IFCO Fuarı için geliyor

90 ülkeden 3 bin alıcı IFCO Fuarı için geliyor

İHKİB’in düzenlediği, alanında Türkiye’nin tek ve en büyük organizasyonu olan IFCO Hazır Giyim ve Moda Fuarı törenle açıldı.

90 ülkeden 3 bin alıcı IFCO Fuarı için geliyor
16px
24px
09.02.2022 11:27
ABONE OLgoogle

Türk moda endüstrisinin amiral gemisi İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB), İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) işbirliğinde sektörün bir hayalini daha gerçeğe dönüştürdü. 

İHKİB’in Türkiye’den 400’den fazla hazır giyim firmasını dünyanın dört bir yanından binlerce alıcı ile buluşturmayı hedeflediği IFCO - İstanbul Fashion Connection Hazır Giyim ve Moda Fuarı törenle açıldı.

İHKİB Başkanı Mustafa Gültepe, açılışta yaptığı konuşmada, küresel ölçekte bir moda merkezi yapmak istedikleri İstanbul’da uluslararası bir hazır giyim fuarı düzenlemenin sektörün ortak hayali olduğunu hatırlattı. Tüm sektörel paydaşların kenetlenmesi ve İTO’nun işbirliği ile hayali gerçeğe dönüştürmenin gururunu yaşadıklarını anlatan Gültepe, şöyle devam etti: 

90’A YAKIN ÜLKEDEN 3 BİNİN ÜZERİNDE NİTELİKLİ ALICI

“Hazırlık sürecinden itibaren alım heyetlerinin yoğun ilgisiyle karşı karşıya kaldık. Özellikle Türkiye ile daha önce hiç çalışmamış markaların gelmesi bizi heyecanlandırıyor. Fuarımızı 90’a yakın ülkeden 3 binin üzerinde nitelikli alıcı, 10 binden fazla sektör ilgilisinin ziyaret etmesini bekliyoruz. Kadın, erkek çocuk giyimden iç giyime, gelinlik ve abiyeden deri, kürk konfeksiyona tüm ürün gruplarını tek çatı altında topladığımız fuarımızın ihracatta yeni bir sinerji yaratacağını inanıyorum. Bu sinerjinin elbette  pozitif yansıması olacak. 2021’de 20,3 milyar dolar ihracatla rekor kırmıştık. 2022’ye de yine artış trendi ile başladık. Ocak ayını yüzde 5,5 artışla 1,6 milyar dolarlık ihracat ile kapattık. En büyük pazarımız AB’ye ve dünyanın en büyük hazır giyim ithalatçısı olan ABD’ye ihracatımız artmaya devam ediyor. Eğer bir aksilikle karşılaşmazsak bu yılı 23 milyar doların üzerinde tamamlayacağız. 90 ülkeden 3 bin alıcının buluştuğu IFCO - İstanbul Fashion Connection Hazır Giyim ve Moda Fuarı 23 milyar dolarlık ihracat hedefimizin itici güçlerinden biri olacak ”

IFCO Hazır Giyim ve Moda Fuarı’nın ilkinin 35 bin metrekarelik alanda düzenlendiğini bildiren Mustafa Gültepe, Cumhuriyetin kuruluşunun 100’üncü yıldönümünün kutlanacağı 2023’te 100 bin metrekarelik alanda çok daha geniş katılımlı bir fuar planladıklarını sözlerine ekledi.

İSMALİ GÜLLE: 250 MİLYAR DOLARLIK HEDEFİN 25 MİLYAR DOLARINI HAZIR GİYİM YAPABİLİR

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle de konuşmasında, İHKİB’in İTO işbirliğinde düzenlediği hazır giyim ve moda fuarı ile gurur verici bir projeyi ülkeye kazandırdığını söyledi. Türkiye’nin 2021’de 225 milyar dolarlık ihracat ile büyük bir başarıya imza attığını hatırlatan Gülle, şöyle devam etti:

“2022 için 250 milyar dolarlık bir hedef koyduk. 250 milyar dolarlık hedefin 25 milyar dolarını, yani yüzde 10’unu hazır giyim ve konfeksiyon sektörü yapabilir. Sektörde bu kapasite var. Pandemi döneminde birçok marka siparişlerini Türkiye’ye kaydırdı. İlk kez bizimle çalışmak için gelenler oldu. Geçen yıl birçok firmamız siparişlere yetişmekte zorlandı. Ülkemize olan ilgiyi önümüzdeki bir fırsat olarak değerlendirmeliyiz. Pandemi dünyada pek çok şeyi kökünden değiştirdi. Alışkanlıklarımız ve ticaret büyük bir değişim ve dönüşümden geçiyor. Biz de bu dönüşümü çok iyi okuyarak önümüze çıkan fırsatı çok iyi değerlendirmek durumundayız. Bütün sektörlerimizde büyük bir dinamizm var. Ben bu dinamizmin yansımalarını 2022’de göreceğimiz inanıyorum.”

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde