90. saat mucizesi! 10 günlük Yağız bebek herkesi ağlattı

90. saat mucizesi! 10 günlük Yağız bebek herkesi ağlattı

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6'lık depremler sonrası sahada görev yapan arama kurtarma ekiplerinden, birbiri ardına güzel haberler geliyor. 

90. saat mucizesi! 10 günlük Yağız bebek herkesi ağlattı
16px
24px
10.02.2023 07:19
ABONE OLgoogle

Hatay'da arama kurtarma çalışmalarına devam eden ekipler Samandağı'nda depremin 90'ıncı saatinde 10 günlük Yağız Ulaş bebekle annesini enkazdan sağ olarak çıkardı. İşte detaylar…

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen 7.7 ve 7.6'lık depremler sonrasında birbiri ardına müjdeli haberler geliyor.

90. SAAT MUCİZESİ

Bu kez mucizenin adresi Hatay oldu. Arama kurtarma çalışmalarına devam eden ekipler, depremden tam 90 saat sonra Samandağı ilçesinde 10 günlük Yağız Ulaş bebeği ve annesini enkazdan sağ çıkardı.

Diğer yandan deprem bölgesinden de umutları yeşerten haberle gelmeye devam ediyor.

86. SAATTE ÇİFTE MUCİZE

Ekiplerin en son kurtardığı kişiler ise Hatay'da ismi alınamayan 23 yaşındaki anne ve adı Cena olduğu öğrenilen 4 yaşındaki kızı oldu.

Kocaeli Büyükşehir Belediye ekiplerince, yeraltı su kaçakları tespitinde kullanılan hassas akustik dinleme cihazlarıyla enkaz altında oldukları belirlenen anne ve kızı 8 saat süren çalışma sonucu felaketten 86 saat sonra kurtarıldı.

84. SAATTE 6 MUCİZE

Kahramanmaraş Elbistan'daki depremde asansörde kalan 6 kişilik Kılıç ailesi sağ kurtarıldı.

MSB PAYLAŞTI: 5 KİŞİLİK AİLE SAĞ KURTARILDI

Hatay'ın Belen ilçesinden sevindiren bir haber geldi. MSB'nin paylaştığı görüntülerde; "3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığımıza bağlı Arama Kurtarma İhtisaslı Personelimiz (AKİP) bir binanın enkazında sıkışan 3'ü çocuk olmak üzere 5 kişilik aileyi sağ olarak kurtardı" ifadelerine yer verildi.

MERT BEBEK KURTARILDI

Hatay'da enkaz altında kalan 2 yaşındaki Mert Tatar 79 saat sonra kurtarıldı. Küçük yavru, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

8 YAŞINDAKİ BEŞİR KURTARILDI

Diyarbakır'da merkez Bağlar ilçesi Mevlana Halit Mahallesi Cengizler Caddesi Hisami Apartmanı'nda ekiplerin çalışmaları sonucu enkaz altından, depremden yaklaşık 81 saat sonra 8 yaşındaki Beşir Yıldız kurtarıldı.

79. SAATTE GELEN MUCİZE!

Kahramanmaraş'ta yıkılan binanın altında kalan annenin ardından, polis memuru baba Feyzullah Polat ve 9 yaşındaki Zeynep de depremin 80. saatinde kurtarıldı.

TATBİKAT HAYATLARINI KURTARDI!

Ailenin 1 hafta önce yaptıkları deprem tatbikatı sayesinde hayatta kaldıkları öğrenildi.

ADIYAMAN'DA 79 SAAT SONRA ANNE İLE KIZI KURTARILDI

Adıyaman'da 7 kartlı apartmanın 2'nci katında yaşayan Fatma Özdemir (58) ve kızı Pınar Güçlüoğlu'ndan (28) ses alan ekipler tünel açarak yaralılara ulaşmaya çalıştı.

Ekiplerin uzun süren çalışması sonrasında vatandaşlara ulaşıldı. Yaralılar Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Genel sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

78 SAAT SONRA KURTARILDI

Depremden etkilenen Gaziantep'in İslahiye ilçesinde 17 yaşındaki Ünzile Sevimli, bina enkazından 78 saat sonra sağ olarak çıkarıldı.

CENAZELERİ ALMAYA GELMİŞLERDİ

Hatay'ın Antakya ilçesinde binaların arasından cenazeleri almaya gelen arama kurtarma ekibi, 72 saat sonra 6 yaşındaki kızı ve babasını 5 saat süren çalışmayla kurtardı.

İlk önce kızı çıkarılan baba enkaz altındayken kendisine seslenen ekiplerden su istedi, çıkınca da "Sizleri çok seviyorum" ifadelerini kullandı.

4 GÜN SONRA SAĞ ÇIKTI!

Kahramanmaraş Afşin'den bir güzel haber daha geldi. Enkaz altındaki kadın 4 gün sonra kurtarıldı. Adıyaman Yenimahalle Umutkent Sitesi'nden 36 yaşındaki Yılmaz Çetin 77 saat sonra sağ olarak kurtarıldı.

Kahramanmaraş'ta depremden 73 saat sonra biri çocuk 3 kişilik aile, enkazdan sağ çıkarıldı. Enkazdan çıkartılan 5 yaşındaki Mir Berzan Bağış'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Hatay'da, 16 yaşındaki Yusuf yıkılan binanın enkazından Kütahya'dan giden ekip tarafından kurtarıldı.

YAŞADIĞI KORKU GÖZLERİNE YANSIDI

Hatay'da enkaz altında kalan 18 yaşındaki Davut Çerçi, Isparta, Eskişehir ve Burdur'dan giden kurtarma ekiplerinin çalışmasıyla enkazdan sağ çıkarıldı. Sağlık ekibine teşekkür eden Çerçi'nin durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Malatya'da yıkılan binanın enkazında kalan Furkan ve Doğukan kardeşler, kedileriyle birlikte 82 saat sonra sağ çıkarıldı.

Hayat Merkez'de çalışmalara devam eden Ümraniye Belediyesi arama ve kurtarma ekipleri 22 vatandaşı enkazdan sağ çıkardı. Enkaz altından çıkartılanlar arasında 9 aylık hamile Nehir İlkova'nın sağlık durumunun da iyi olduğu öğrenildi.

Kahramanmaraş'ta yıkılan binanın enkazında kalan 7 yaşındaki Suriyeli Muhammed ve ağabeyi Ahmed İbrahim (15) 84'üncü saatte enkaz altından sağ olarak kurtarıldı.

ANTAKYA'DA 2 GENÇ KADIN KURTARILDI!

Antakya ilçesinde de Gündüz Caddesi'nde Antakya Spor Salonu karşısında bulunan ve Hatay Kadın Voleybol Takımı sporcularından bazılarının yaşadığı bildirilen 6 katlı Yeşilyurt Apartmanı'nın enkazından sesler duyulmasının ardından çalışmalar bu alanda yoğunlaştırıldı. Ekipler, depremden 84 saat sonra söz konusu apartmanın enkazından iki kadını sağ çıkarmayı başardı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde