9 Liraya ramak kaldı! Dolar yeni haftaya tarihi zirveyle başladı

9 Liraya ramak kaldı! Dolar yeni haftaya tarihi zirveyle başladı

Merkez Bankası'nın geçen haftaki faiz indirim kararıyla TL karşısında yeniden yükselişe geçen dolar, yeni haftaya 8,89'luk yeni tarihi zirveyle başladı.

9 Liraya ramak kaldı! Dolar yeni haftaya tarihi zirveyle başladı
16px
24px
27.09.2021 07:29
ABONE OLgoogle

Dolar/TL, haftaya 8.8995 ile başladı ve 2 Haziran’da gerçekleşecen 8.88’i aşarak tarihi zirveyi gördü.

Reuters’in aktardığına göre yabancılar zaten oldukça düşük seviyelerdeki Türkiye yatırımlarını daha da azaltma yönünde tüm TL ve TL cinsi yatırım araçlarında satış yönlü işlem yaptı. Yerel yatırımcılar ise 265 milyar dolar civarındaki döviz birikimlerinden kâr realizasyonu yada nakit TL ihtiyacı için 2 milyar dolara yakın seviyede döviz bozdurdu.

Bu hafta piyasalar Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun Salı günü Finansın Geleceği toplantısında yapacağı konuşmaya odaklandı.

TCMB’nin siyasilerin de etkisinde kalarak tek bir faiz indirimi ile yetinmeyeceğini düşünen ekonomistler, indirim beklentilerini öne çekti. Ancak ekonomistler bu revizyonlarla birlikte TL’nin değer kaybı nedeniyle Türkiye ekonomisine yönelik risklerin arttığını da belirtiyorlar. Bankacılara göre en önemli risk ise TL’nin değer kaybı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde