9 Milyar Dolarlık şirketin sahibi Elizabeth Holmes'a 11 yıl hapis cezası

9 Milyar Dolarlık şirketin sahibi Elizabeth Holmes'a 11 yıl hapis cezası

Elizabeth Holmes'ün şirketine 9 milyar dolar değer biçiliyordu

9 Milyar Dolarlık şirketin sahibi Elizabeth Holmes'a 11 yıl hapis cezası
16px
24px
19.11.2022 12:26
ABONE OLgoogle

Theranos'un kurucusu Elizabeth Holmes, ABD'de yargılandığı davada yatırımcıları dolandırmaktan 11 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Bir dönem geleceğin Steve Jobs'u olarak gösterilen 38 yaşındaki Elizabeth Holmes, Kaliforniya'da görülen davada 11 suçtan yargılandı.

Holmes, ''dolandırıcılık ve komplo kurmak''tan suçlu bulundu, 11 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Theranos şirketini kurduktan sonra Silikon Vadisi’nin yıldızı haline Holmes, bir damla kan ile tıbbi test yapabilen bir cihaz üretmişti.

Holmes, şirketin kurulumundan sonra birçok yatırımcıdan para toplamıştı.

Elizabeth Holmes'ün şirketine 9 milyar dolar değer biçiliyordu.

NE OLMUŞTU?

Parmak ucundan alınan bir damla kanla hastalıkları tespit eden test kitini geliştirerek devrim yaptığı iddia edilen ve Forbes dergisi tarafından ‘dünyanın kendi başına milyarder olan en genç kadını’ olarak nitelendirilen Theranos şirketinin kurucusu Elizabeth Holmes, hakkındaki 11 dolandırıcılık ithamının 4'ünden suçlu bulunmuştu.

Bazı çevrelerin “Bir sonraki Steve Jobs” dediği 37 yaşındaki Holmes, savunmasında, Theranos'un faaliyetlerindeki hataları kabul etti ancak hastaları ya da yatırımcıları asla bilerek dolandırmadığını öne sürdü.

ABD’nin ileri teknoloji merkezi Silkon Vadisi’ndeki meşhur simalarından biri olan Holmes, 19 yaşında üniversite öğrenimini yarıda bıraktıktan sonra, medya devi Rupert Murdoch ve teknoloji devi Larry Ellison gibi milyarderlerden 900 milyon dolarlık kaynak bulmuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde