74 bin silah ruhsatı alındı

74 bin silah ruhsatı alındı

Yivsiz tüfek, spor, nişan tüfek ve tabancaları imal eden fabrika veya imalathane kuranlar, işletenler, üç yıldan beş yıla kadar, satanlara ise 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası verilecek.

74 bin silah ruhsatı alındı
16px
24px
26.02.2020 08:56
ABONE OLgoogle

AK Partili milletvekillerinin imzasını taşıyan Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki dünkü görüşmelerinde, avda ve sporda kullanılan tüfekler, nişan tabancaları ve av bıçaklarına yönelik cezaların artırılmasına yönelik maddeler detaylı ele alındı.

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, asayiş olaylarında yivsiz tüfeklerle işlenen suçlarda çok ciddi artış yaşandığına işaret ederek, bunun azaltılmasının, erişimin zorlaştırılmasıyla mümkün olabileceğini söyledi.

Ersoy, “Silahlanmaya karşı eğilim her geçen gün düşüyor. 2015’te 100 bin kişi ruhsat almış, 2019’da 74 bin kişi. Yaklaşık 3 milyon yivsiz tüfek ruhsatımız var” dedi.

Görüşmelerin ardından teklifin söz konusu maddeleri kabul edildi. Bu maddelerle düzenleme kapsamındaki yivsiz tüfek, spor, nişan tüfek ve tabancaları imal eden fabrika veya imalathane kuranlar, işletenler, üç yıldan beş yıla kadar, satanlara ise 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası verilecek.

Ayrıca yivsiz tüfek ve tabancalarının herhangi bir mecrada yazılı, görsel, işitsel ve benzeri yollarla ticari reklamı veya tanıtımı yapılamayacak.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde