737 MAX skandalı sonrası Boeing CEO'su istifa etti

737 MAX skandalı sonrası Boeing CEO'su istifa etti

Ekim 2018'den bu yana iki kez düşen 737 MAX modellerinin üretimini durduran dev şirketin yöneticisi Muilenburg, koltuğunu bıraktı.

737 MAX skandalı sonrası Boeing CEO'su istifa etti
16px
24px
23.12.2019 15:58
ABONE OLgoogle

Etiyopya ve Malezya’ya ait 737 Max 8 model Boeing uçaklarının düşmesi ve 300’den fazla insanın hayatını kaybetmesinin ardından uçaklarda yazılımsal bir problem olduğunu kabul eden Boeing’in CEO’su Dennis Muilenburg istifasını verdi.

Muilenburg, yönetimindeki Boeing’in uzay programı Starliner’de de gecikmeler yaşaması istifanın ikinci nedeni olarak görülüyor. Taksimetre çok yazdı! THY, Boeing'e dava açıyor

Dennis Muilenburg’un yerine David Calhoun’un 13 Ocak 2020’de görevi devralması bekleniyor.

Şirket geçen hafta sorunlu 737 Max modelinin üretimini Ocak ayından itibaren geçici olarak durduracağını ilan etmişti. Boeing CEO'sundan '737 MAX' itirafı

Boeing, 737 MAX'lerin bu yıl sonuna kadar tekrar havalanabileceğini umuyordu. Ancak, ABD'deki denetleyici kuruluşlar, modelin gökyüzüne dönmesine bu kadar çabuk onay vermeyeceklerini net bir şekilde söylediler.

Boeing'de ikinci şok: 'Uçan tabut' 737 Max'ten sonra çatlak saptanan 737 NG'ler de karaya indirildi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde