72 Milyon TL vurgun yapıp, paralarla kadınların sigaralarını yaktılar

72 Milyon TL vurgun yapıp, paralarla kadınların sigaralarını yaktılar

Kayseri emniyeti tarafından yapılan 6 aylık çalışma sonucunda Hollanda'da 371 kişiyi 72 milyon TL dolandıran 3 kişi; özel harekat polisleriyle birlikte düzenlenen operasyonla yakalanarak gözaltına alındı. Şahısların, dolandırdıkları paralarla kadınların sigara yaktığı görüntüler ise pes dedirtti.

72 Milyon TL vurgun yapıp, paralarla kadınların sigaralarını yaktılar
16px
24px
28.05.2021 09:33
ABONE OLgoogle

Hollanda’da tarım ve hayvancılıkla uğraşan vergi mükellefi vatandaşları telefon ile arayarak kendisini vergi dairesi çalışanı olarak tanıtan şüpheli şahıslar; vatandaşların geçmiş dönem vergi borçlarını ödemediklerini, cezai işlem uygulamaması için borçlarını ödemeleri gerektiğini söyleyerek verdikleri banka hesaplarına para transferi sağlamak suretiyle kurdukları uluslararası suç örgütü ile birlikte 371 ayrı dolandırıcılık eylemi gerçekleştirdi.

ÖZEL HAREKAT DESTEKLİ OPERASYON

Hollanda’dan alınan bilgiler doğrultusunda Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği, İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Hollanda Mali Polisi ile birlikte 6 ay süren teknik takip çalışmaları ve yapılan araştırmalar sonucunda 371 Hollanda vatandaşının bu yöntemle yaklaşık 7 milyon Euro dolandırıldığı tespit edildi.

Özel Harekat Polisi destekli yapılan eş zamanlı operasyonda M.Ö. (36), B.Ö. (23) ve T.C.K. (31) yakalanarak gözaltına alındı.

Adreslerde yapılan aramada ise çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.

PARALARLA KADINLARIN SİGARALARINI YAKMIŞLAR

Öte yandan ortaya çıkan görüntülerde şahısların; vatandaşlardan dolandırdıkları paralarla kadınların sigaralarını yakması ise pes dedirtti.

Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerin tamamlanmasının ardından sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde