60 turistin kaldığı otel gece yarısı mühürlendi

60 turistin kaldığı otel gece yarısı mühürlendi

Muğla’nın Marmaris ilçesinde, ruhsatı olmadığı gerekçesiyle mühürlü olan 4 yıldızlı otel, polisin denetiminde müşteri aldığı ve faaliyetine devam ettiği tespit edilerek tekrar mühürlendi. 20 odada kalan 60 yerli ve yabancı tatilci ise başka otele yerleştirildi.

60 turistin kaldığı otel gece yarısı mühürlendi
16px
24px
04.09.2020 09:01
ABONE OLgoogle

Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, 11 kilometre mesafedeki İçmeler mahallesinde otellerde alkollü içki satış belgesi (TAPDK) denetlemesi yaptı. 

TAPDK BELGESİ BULUNMUYOR

Saat 22.00 sıralarında 4 yıldızlı bir otele giren polisler, TAPDK ve işletme ruhsatlarını istedi. Otel yetkilileri ruhsatlarının olmadığını bildirdi. Yapılan incelemede otelin belediye tarafından ruhsatsız olduğu gerekçesiyle mühürlü olduğu ve TAPDK belgesinin bulunmadığı öğrenildi. 4 yıldızlı otel yetkililerinin mühür fekti yaptığı ve müşteri aldığı belirlendi.

TURİSTLER BAŞKA BİR OTELE GÖNDERİLDİ

Bunun üzerine otele Polis tarafından zabıta ekipleri çağırıldı. Zabıta ve polis ekipleri otele girerek faaliyetinin durdurulması ve mühürlenmesi için işlem başlattı. 20 odada bulunan çoğunluğu Rus turistler olmak üzere Türk müşteriler de dâhil tek tek odalarından çıkılarak başka otele yerleştirileceği bildirildi. Eşyalarını toplayan turistler 50 metre mesafedeki başka bir otele yerleşmek için ayrıldı.

OTEL MÜHÜRLENDİ

Otelin boşaltılması ardından zabıta ekipleri polis eşliğinde mühürleme işlemini yaptı. Otel işletmecileri hakkında mühür fekki yapmak suçundan tutanak tutuldu

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde