500 kişiyi işten atan Oppo'dan açıklama: Artan maliyetler etkiledi

500 kişiyi işten atan Oppo'dan açıklama: Artan maliyetler etkiledi

Oppo Türkiye, son günlerde gündemde olan işten çıkarmalarla ilgili bir açıklama yaptı.

500 kişiyi işten atan Oppo'dan açıklama: Artan maliyetler etkiledi
16px
24px
10.01.2022 10:11
ABONE OLgoogle

Açıklamada artan maliyetlerin İstanbul'daki fabrikada hedeflenen üretim kapasitesini etkilediği belirtildi. Şirket, Türkiye'de uzun vadede kalmaya devam edeceği mesajını da verdi.

Geçtiğimiz günlerde 500 kişiyi işten çıkardığı belirtilen ve işçilerinin fabrika önünde protesto düzenlediği cep telefonu markası Oppo'dan açıklama geldi  Çinli Oppo, krize dayanamadı; Türkiye'deki fabrikasında 500 kişiyi işten çıkardı

Şirket açıklamasında işten çıkarma gerekçesi olarak artan hammadde fiyatlarını ve yedek parça sıkıntısına bağlı üretim yavaşlamasını işaret etti.

“Artan maliyetler hedeflenen üretim kapasitesini etkilemiştir. Ne yazık ki, sonuç olarak, geçtiğimiz günlerde bazı işten çıkarmalar oldu” denilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: 

“Dünya genelinde devam eden hammadde ve yedek parça sıkıntısı ve buna bağlı fiyat artışları, Oppo ürünlerinin üretildiği İstanbul'daki fabrikanın da hedeflenen üretim kapasitesini etkilemiştir. Ne yazık ki, sonuç olarak, geçtiğimiz günlerde bazı işten çıkarmalar oldu. Ancak Türkiye, Oppo için önemli bir pazar olmaya devam ediyor ve Oppo bu pazarda uzun vadede kalmayı planlıyor.”

50 milyon dolarlık yatırımla Türkiye'ye girmişti

Oppo, 2020 yılının sonunda yaklaşık 50 milyon yatırımla Türkiye'ye girme kararı almıştı.

Tuzla'da kurulan tesiste test üretimleri de Mart 2021'de başlamıştı.

Oppo Türkiye, bin kişiyi istihdam etmeyi hedefliyordu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde