500 kişi çalışıyordu! Çinli teknoloji devi OPPO, Türkiye'de üretimi durdurdu

500 kişi çalışıyordu! Çinli teknoloji devi OPPO, Türkiye'de üretimi durdurdu

Dünyanın dördüncü büyük akıllı telefon markası OPPO, Türkiye'de üretimi durdurdu

500 kişi çalışıyordu! Çinli teknoloji devi OPPO, Türkiye'de üretimi durdurdu
16px
24px
18.01.2023 08:26
ABONE OLgoogle

Posta gazetesinden Murat Gülderen'in haberine göre İstanbul Tuzla'da 2021 yılında 50 milyon dolar yatırımla kurduğu fabrikasında telefon üretmeye başlayan Çinli teknoloji devi Oppo'nun yaklaşık 1 aydır üretimini durdurduğu öğrenildi.

Sektöre yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre bunda en büyük neden maliyetlerin ciddi oranda yükselmesi, yeterli sayıda kalifiye eleman bulunamaması ve distribütör ile yaşanan anlaşmazlıklar...

Çinli Oppo, krize dayanamadı; Türkiye'deki fabrikasında 500 kişiyi işten çıkardı

Yine kaynaklara göre en az 6 ay üretimin yapılmayacağı da iddialar arasında. Ancak şirket, üretim yapmasa da Türkiye'de varlığını sürdürmeye devam edecek. Fabrikada 500'ün üzerinde personel çalışıyordu.

Yatırımın karşılığı alınamadı

Oppo'nun an itibarıyla çekirdek bir yönetim kadrosu ile çalışmalara devam ettiğini de belirten kaynaklara göre, büyük hedeflerle gerçekleştirilen yatırımlar şimdilik karşılığını pek alamadı.

Marka, Türkiye'ye yabancı olduğu için tecrübesiz kişiler yüksek miktarda ücretlerle işe alındı. Bir de dünya genelinde yaşanan hammadde ve yedek parça sıkıntısı da sona ermeyince sıkıntılar büyüdü.

Pazarın önemli bir oyuncusu, "Bizim sektörde kalifiye eleman bulmak aşırı zorken, yüzlerce personeli kısa sürede almak zaten şaşırtıcıydı" dedi.

500 kişiyi işten atan Oppo'dan açıklama: Artan maliyetler etkiledi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde