5 general TSK'dan istifa etti

5 general TSK'dan istifa etti

TSK'da birçok generalin emeklilik dilekçesi verdiği öğrenildi. Çok sayıda generalin son Yüksek Askeri Şura'da alınan terfi ve tayinlere tepki olarak emeklilik dilekçesi verdi.

5 general TSK'dan istifa etti
16px
24px
25.08.2019 21:20
ABONE OLgoogle

Odatv'nin edindiği bilgiye göre şu ana kadar emeklilik kararı veren en sürpriz isim Genelkurmay Başkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Mustafa Erkal Kuzuoğlu. Kuzuoğlu bu göreve 2 yıl önce Ertuğrulgazi Özkürkçü'nün yerine getirilmişti. 

Türk Silahlı Kuvvetleri’nde (TSK) son Yüksek Askeri Şura’ya (YAŞ) ve atama kararlarına yönelik tepkilerin beraberinde istifaları getirdiği ileri sürüldü.

"1 Ağustos tarihinde açıklanan Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararlarının ardından TSK'de görev yapan 5 general istifa etti" diyen T24'ün haberine göre YAŞ’ta Özel Kuvvetler Komutanlığı’ndan İdlib’ten sorumlu 6. Mekanize Piyade Tümeni ve Müşterek Özel Görev Kuvvet Komutanlığı’na atanan Tümgeneral Ahmet Ercan Çorbacı ile yardımcısı Tuğgeneral Ertuğrul Sağlam istifa edenler arasında yer aldı. 

Beş komutanın istifası iddiasının ilk olarak Nihat Genç'in sahibi olduğu Veryansintv.com'da yayımlandığını belirten T24, haberi kendilerine doğrulayan kaynakların, 'istifa eden generallerin Suriye sınırına yakın bölgelerde görevlendirilen komutanlar olduğunu vurguladığını' aktardı. Kaynakların 'İdlib'den sorumlu tümenin komutanlarının da TSK'den ayrıldığına dikkat çektiğini' kaydetti.

Buna göre istifa eden komutanlar ve YAŞ öncesi-sonrası görevleri:

* Tümgeneral Ahmet Ercan Çorbacı: 
YAŞ’tan önce: Özel Kuvvetler Komutanı / Ankara
YAŞ’tan sonra: 6. Mknz. P. Tüm. Ve MÖGK K. / Adana

* Tuğg. Recep Özdemir
YAŞ’tan önce: Kara Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Başkanlığı / Ankara
YAŞ’tan sonra: 6. Hd. Tug. K. / Van-Başkale

* Tuğg. Ömer Faruk Bozdemir
YAŞ’tan önce: K. K. EDOK Kurmay Başkanı /Ankara
YAŞ’tan sonra: 3. P. Tüm. K. / Hakkari – Yüksekova

* Tuğg. Uğur Bülend Acarbay
YAŞ’tan önce: 2. Zh. Tug. K. / Kahramanmaraş
YAŞ’tan sonra: 6. Mknz. P. Tüm. Ve MÖGK. K. Yrd. / Kilis – Eybeyli

* Tuğg. Ertuğrul Sağlam
YAŞ’tan önce: 59. Top. Eğt. Tug. K. / Erzincan
YAŞ’tan sonra: 6. Mknz. P. Tüm. Ve MÖGK. K. Yrd. / Adana

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde