5 bin dolarlık saat skandalı

5 bin dolarlık saat skandalı

Suudi Kralı'nın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e hediye getirip getirmediği tartışmaları devam ederken, Gül'ün Katar ziyareti sırasında yine bir “hediye” krizi yaşandı.

5 bin dolarlık saat skandalı
16px
24px
08.02.2008 09:02
ABONE OLgoogle

Katar Emiri Şeyh Hamad Bin Halifa El Tani, ülkesinin geleneklerine göre misafir olarak ağırladığı Türk heyetine 5 bin dolarlık saatler hediye etti.

Vacheron Constantin ve Omega Seamaster marka saatlerden gazetecilere de hediye edilince, bazı gazeteciler “prensip olarak bunu kabul edemeyiz” dedi ve hediyeyi iade etti.

SAATİN DEĞERİ 5 BİN DOLAR

Değeri 5 bin dolardan başlayan saatleri gören bazı gazeteciler, durumdan rahatsız oldu. Aralarında SKY Türk Ankara Temsilcisi Murat İde, Bugün gazetesinden Murat Çelik, Vatan'dan Bilal Çetin, CNNTürk'ten Yavuz Oğhan, NTV'den Murat Akgün, Referans gazetesinden Erdal Sağlam, Milliyet Gazetesi köşe yazarı Serpil Yılmaz, Sabah Gazetesi köşe yazarı Okan Müderrisoğlu'nun da bulunduğu yaklaşık 10 gazeteci havaalanında saatleri Türkiye'nin Doha Büyükelçiliği yetkililerine teslim etti.

Zaman Gazetesi'nden Mustafa Önal ve Yenişafak Gazetesi'nden Abdülkadir Selvi de, saatleri bavulları ile birlikte uçağa yüklendiği için, hediyeleri Ankara'da teslim etmeye karar verdi.

KÜÇÜK OLSA...

Saatleri iade eden gazetecilerden Bugün Gazetesi Ankara Temsilcisi Murat Çelik gerekçesini şöyle açıkladı:

“Ne yapılması gerektiğini kendi aramızda tartıştık. Kendi adıma bunun maddi değerinin yüksek olması sebebiyle, kabul etmedim.”

SKY Türk Ankara Temsilcisi Murat İde, “Hediye tartışmasının yaşandığı bir dönemde kabul etmeyi uygun bulmadım. Pahalı bir hediyeydi. O ülkeye has, küçük manevi değeri olsa kabul edilebilirdi” dedi. HaberTürk Ankara Temsilcisi Taki Doğan da, “Saati Ankara'ya geldikten sonra paketi açınca gördüm. Kıymetli bir saat olduğunu düşünmüyorum. Saat me-raklısı da değilim. Benim için anısı olan bir hediyedir. Bu saati kıymetli bulup mesele yapana da hediye verebilirim” diye konuştu.

ARAP DÜŞMANLIĞI YAPIYORSUNUZ

Bazı gazetecilerin ise hediyeyi iade etmediği, bunun Katar adetleri gereği olduğunu ve diplomatik sıkıntı yaratabileceğini savunduğu öğrenildi. Vakit Gazetesinin Ankara Temsilcisi Serdar Arseven'in “Arap düşmanlığı yapıyorsunuz. Başka ülkede hediye edilse iade etmezdiniz” diye itiraz ettiği aktarıldı. Gazeteciler otelden ayrılırken bir sürprizle daha karşılaştı. Resepsiyondan,

“Konaklama masraflarınız Emirlik tarafından karşılanmıştır” denildi ve sadece ekstra harcamaların bedeli alındı.

Gül'den simge illere ziyaret

CumhurbaŞkanI Abdullah Gül, ülke içindeki ziyaretlerine de hız verecek. Gül, milli mücadelenin üç önemli ili Gaziantep, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'ı da ziyaret etmeye hazırlanıyor. Gül ilk ziyaretini bugün Gaziantep'e gerçekleştirecek.

Sevil Küçükkoşum/Akşam

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde