47,6 milyon TL'lik bisiklet turu ihalesi kime verildi?

47,6 milyon TL'lik bisiklet turu ihalesi kime verildi?

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun organizasyon ve çekim ihalesi yine yabancıya gitmedi.

47,6 milyon TL'lik bisiklet turu ihalesi kime verildi?
16px
24px
11.04.2022 07:34
ABONE OLgoogle

Bisiklet turu için 15 Temmuz’da hayatını kaybeden, AK Parti’nin reklamcısı Erol Olçok'un kardeşine tam 47,6 milyon TL ödendi.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen 57’nci Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu dün Muğla'nın Bodrum ilçesinden başladı.

Ancak Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun ihalesinin bu yıl da yine yandaş organizasyon şirketine verildiği ortaya çıktı.

Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre Bisiklet Turu'nun organizasyon, televizyon çekimleri ve prodüksiyon işleri ihalelerini Cevat Olçok'un sahibi olduğu Ceo Event Medya Şirketi aldı. Cevat Olçok, aynı zamanda da AKP’nin reklamcısı olarak bilinen ve 15 Temmuz Darbe Girişimi’nde hayatını kaybeden Erol Olçok'un kardeşi.

MİLYONLARCA LİRALIK İKİ AYRI İHALE ALDILAR 

Ceo Event Medya Şirketi, Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı bildirimde, Türkiye Bisiklet Federasyonu’ndan 57’nci Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun organizasyon ihalesini aldıklarını açıkladı.

Şirket, KAP'a yaptığı bildirimde Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen ve toplam 47 milyon 625 bin TL (KDV hariç) değerindeki iki ihaleyi aldığını açıkladı.

Şirketin açıklamasında,“10-17 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan 2022 yılı 57’nci Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun ‘Organizasyon İçinde Yer Alan Hizmetlerle İlgili Alım İşleri’ne ilişkin olarak 31 milyon 950 bin TL+KDV ve ‘Televizyon Çekimleri ve Prodüksiyon İşleri’ne ilişkin olarak 15 milyon 675 bin TL+KDV tutarlı hizmet sözleşmeleri imzalanmıştır. Kamuoyunun ve paydaşlarımızın bilgilerine sunarız” ifadeleri yer aldı.

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun organizasyon, televizyon çekimleri ve prodüksiyon işlerinin ihalelerini geçen yıl da yine Ceo Event Şirketi almıştı. Geçen yıl şirkete tam 224 milyon TL ödendi.

AK PARTİ’NİN REKLAMLARINI HAZIRLAMIŞLARDI

Ceo Event Medya Şirketi ve Olçok kardeşler, bugüne kadar AKP’nin birçok seçim kampanyasını hazırladı ve organizasyon işini yaptı.

Olçoklar, AKP’nin ismini, logosunu, sloganlarını buldu ve partinin kurumsal kimlik çalışmalarında etkili oldu. 2002'de AKP'nin Genel Seçim Kampanyası'nı yöneten Erol Olçok, AKP için 2007’de “Durmak Yok Yola Devam”, 2011’de “Aynı Yoldan Geçmişiz Biz”, 2014'te “Bayrak”, 2015'te “Fors” filmi çalışmalarını hayata geçirdi.

Olçok Ailesi, 15 Temmuz'da hayatını kaybeden Erol Olçok’un eski eşi Nihal Olçok hakkında da 2019 yılında bir açıklama yaptı.

Nihal Olçok’un son yıllarda AKP’ye yönelik sert eleştirileri tartışmalara neden olurken, Olçok ailesi yaptığı açıklamada, “Olçok Ailesi olarak, Nihal Hanım'ın 'Olçok' soyadını kullanmasına rıza göstermediğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız” ifadelerine yer verdi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde