4 kız kardeş Haluk Ulusoy'u devirdi!

4 kız kardeş Haluk Ulusoy'u devirdi!

Selma, Sevim, Berrin ve Sevilay, Futbol Federasyonu eski Başkanı Haluk Ulusoy’u devirerek Ulusoy Seyahat’te yönetimi ele geçirdi

4 kız kardeş Haluk Ulusoy'u devirdi!
16px
24px
25.09.2014 05:04
ABONE OLgoogle
Ulusoy Ailesi Türkiye’nin en köklü ailelerinden biri. ‘Of’lu olan Hacı Mehmet Bahattin Ulusoy’un 1937 yılında bir otobüsle temelini attığı Ulusoy Holding 2008 yılına kadar Türkiye’nin önemli holdinglerinden biri haline geldi.

2008 yılında “Helalleştik” denilerek Holding, Saffet, Yılmaz ve merhum Cemal Ulusoy’un oğlu Ali Can Ulusoy arasında 3’e bölündü. Bölünmenin ardından Saffet Ulusoy yolcu taşımacılığını, Yılmaz Ulusoy turizmi ve Alican Ulusoy da lojistiği aldı.

Direksiyona Haluk geçti

Saffet Ulusoy, Ulusoy Seyahat’i 4’ü kız 1’i de erkek olmak üzere 5 çocuğuna devretti. Şirketi, Futbol Federasyonu eski Başkanı Haluk Ulusoy, Selma Ulusoy Koçak, Sevim Ulusoy, Berrin Ulusoy ve Sevilay Ulusoy yönetmeye başladı. Direksiyona ise Haluk Ulusoy oturdu.

Ayrılıktan sonra Haluk Ulusoy, Türkiye’nin en eski seyahat şirketlerinden biri olan Varan Turizm’i de 2012 yılında Ulusoy Seyahat’in bünyesine kattı. Hatta bu alımla ilgili merhum Saffet Ulusoy’un, şirketin Türkiye’ye yayılmasını kast ederek, “Bizim 30 yılda yapamadığımızı Haluk 8 ayda gerçekleştirdi” dediği bile iddia edildi.

‘İyi yönetemiyorsun’

Ancak işler beklendiği gibi iyi gitmedi. Haluk Ulusoy’un başında olduğu Ulusoy Seyahat’in iyi yönetilmediği dedikoduları sağda solda konuşulmaya başladı. Bu gelişme üzerine 4 kız kardeş harekete geçti.

Ulusoy Seyahat Nakliyat AŞ’nin iyi yönetilmediğini gerekçe gösteren Selma Ulusoy Koçak, Sevim Ulusoy, Berrin Ulusoy ve Sevilay Ulusoy kardeşlerin, ortak hareket ederek Haluk Ulusoy’u şirkette devre dışı bırakma kararı aldığı iddia edildi.

Bununla da yetinilmedi. Haluk Ulusoy’un imza yetkisini de elinden alan 4 kız kardeş, şirketin Genel Müdürlüğü’ne de Selma Ulusoy Koçak’ın oğlu Cem Koçak’ı oturttu.

Bu gelişmenin ardından Ulusoy Seyahat’in önümüzdeki dönem nasıl bir yol izleyeceği ise merak konusu oldu.
Hamit Varol/Sözcü
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde