350 bin Euro’ya aldı, 8 milyon Euro’ya sattı

350 bin Euro’ya aldı, 8 milyon Euro’ya sattı

Hatayspor'un Gabonlu yıldızı Bitcoin'den hızlı kazandırdı...

350 bin Euro’ya aldı, 8 milyon Euro’ya sattı
16px
24px
24.02.2021 10:14
ABONE OLgoogle

Süper Lig ekiplerinin de almak istediği Atakaş Hatayspor'un Gabonlu yıldızı Aaron Boupendza, Rusya ekibi Krasnodar'a gidiyor. 350 bin Euro’ya alınan golcü futbolcu Krasnodar’a 8 milyon Euro’ya satıldı.

Spor Toto Süper Lig'de gol krallığı yarışında zirvede yer alan Aaron Boupendza'nın transferi için Atakaş Hatayspor yönetimi ile Rus ekibi Krasnodar yöneticileri bir araya geldi. Hatay Büyükşehir Belediyesi'ndeki görüşmeye; Atakaş Hatayspor Onursal Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatayspor Başkanı Nihat Tazearslan, Hatayspor İdari ve Mali İşler Sorumlusu Aydın Toksöz ile Hatayspor Sportif Direktörü Fatih Kavlak ile Krasnodar Takımı Genel Müdürü Vladimir Khashig katıldı. Yapılan görüşmenin ardından ise iki takım yetkilileri açıklamalarda bulundu. 

LÜTFÜ SAVAŞ: "GÖRÜŞMELER OLUMLU GİDİYOR"

Düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Atakaş Hatayspor Onursal Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, transferin perşembe günü akşam sonuçlanacağını ve dün saat üçten beri Rus takımı ile yapılan görüşmelerin olumlu gittiğini söyledi.

Boupendza'nın transferi için, Rus takım Krasnodar Genel Müdürü Vladimir Khashig ile görüştüklerini ifade eden Lütfü Savaş, “Oyuncumuz Aaron Boupendza için görüşmelere başlanmıştır. Görüşmeler olumlu seyretmektedir. Nihayeti perşembe günü akşam sonuçlanacaktır ama görüşmeler olumlu gitmektedir. Biz de çok büyük ihtimalle bu konunun olumlu sonuçlanacağını düşünüyoruz. Anlaşma sağlanması halinde, Boupendza'nın sezon sonuna kadar takımda kalmasını düşünüyoruz” dedi.

“HATAYSPOR 5 YILDA BÜYÜK BAŞARILARA İMZA ATTI”

Hatayspor'un son 5 yıldır Türkiye'de başarılara imza attığını aktaran Savaş, “Hatayspor'un Süper Lig'de takım duruşu, oyun planı, oyunlarında verdiği ahenkli futbol ve futbolcuların kalitesi konusunda sadece Türkiye'de değil dünyada birçok kulüpte seyredilir ve takip edilir pozisyona geldi” diye konuştu.

VLADIMIR KHASHIG: "EN KISA ZAMANDA GÜZEL HABER VERMEK İSTİYORUZ"

Krasnodar Takımı Genel Müdürü Vladimir Khashig de Boupendza'nın transferi konusunda görüşmelerin iyi gittiğini söyledi. Khashig, Hatayspor’un profesyonel bir takım olduğunu dile getirerek, kısa zamanda güzel bir haber vermek istediklerini kaydetti.

BOUPENDZA, HAZİRAN AYINDA KRASNADOR'A GEÇECEK

Öte yandan, bonservis bedeli olarak 8 milyon Euro ödeneceği bildirildi. Bir sonraki satıştan Hatayspor kardan yüzde 20 pay alacak. Boupendza sezonu Hatayspor'da tamamlayıp Haziran ayında Krasnador'a geçecek.

BOUPENDZA KİMDİR

Tam adı Aaron Salem Boupendza Pozzi. 7 Ağustos 1996 Moanda doğumlu. Santrfor mevkisinde oynayan Gabonlu millî futbolcu…

5 Ağustos 2020'de Süper Lig takımlarından Hatayspor'a transfer oldu ve 2 yıllık sözleşme imzaladı.

Daha önce Fransa’nın Bourdeaux takımında forma giydi.

Süper Lig’te çıktı 15 maçta 18 gol atarak şu anda gol krallığında zirvede bulunuyor.

Gabonlu oyuncu, Hatayspor’da attığı gollerle kısa sürede teknik heyeti etkilemeyi başardı. Takımına büyük katkı veren Boupendza, Süper ligin gol krallığı tablosunda zirveye yerleşti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde