330 Milyonluk kargo tuzağının arkasındaki isim şoke etti!

330 Milyonluk kargo tuzağının arkasındaki isim şoke etti!

Hazırladıkları sahte senetle 19 milyon euroluk (330 milyon lira) tuzak kurulan vergi rekortmeni İzmirli iş adamı Seylan Yaz'ın ifadesi ortaya çıktı.

330 Milyonluk kargo tuzağının arkasındaki isim şoke etti!
16px
24px
19.07.2022 08:36
ABONE OLgoogle

6 kişilik şebeke tarafından gerçekleştirilen tuzakla ilgili ifade veren Yaz, 2011 yılı ve öncesinde alacaklı olduğu Yüksek ailesindeki kişilerin bazı gayrimenkullerine ipotek koydurduğunu belirterek, "Şahıslar senetleri ödemedi. 

Sabah'tan Dilek Yaman Demir'in haberine göre kargocu kılığındaki kişilerle imzası alınarak 19 milyon euro (330 milyon lira) dolandırılmaya çalışılan İzmirli vergi rekortmeni Seylan Yaz'ın ifadesi ortaya çıktı.

Yaz, kendisine bu tezgahı kuran isimlerle ilgili de bazı bilgileri soruşturma makamlarıyla paylaştı.

2011 yılı ve öncesinde alacaklı olduğu Şahin, Abbas, Ceylan, Mahmut ve Ayhan Yüksek isimli kişilerin bazı gayrimenkullerine ipotek koydurduğunu dile getiren Yaz, "Şahıslar senetleri ödemedi. Buna rağmen benden ipoteğin kaldırılmasını istediler. 2018 yılından itibaren bu baskılar arttı. Bu aşamada ipotekli gayrimenkullerin satışına ilişkin işlemler devam ediyordu" dedi.

ALACAKLI OLDUĞU KİŞİLERİ İŞARET ETTİ

İpotek borçlularının, gayrimenkullere biçilen değerlere itiraz ederek satış süreçlerini uzattıklarını söyleyen Yaz, "Bu aşamada ortak arkadaşımız Hasan Ayabaktı aracı oldu.

Ayabaktı, bu kişilerin benim için, 'Ondan 20 milyonluk senet aldık' dediğini söyledi. Bu kişilerin hepsi Hataylıdır. Kimseye borcum olmadığı gibi kimseye senet vermedim. Kargocu kılığında imzamın alınması olayını alacaklı olduğum bu kişiler gerçekleştirmiş olabilir. Şikayetçiyim" ifadesini kullandı.

KİLİT İSİM ŞAHİN YÜKSEK

Savcılığın 6 şüpheli hakkında hazırladığı iddianamede Seylan Yaz'ın işaret ettiği Yüksek ailesinden Şahin Yüksek de yer aldı. Yüksek ifadesinde, 2006'da Romanya'da yaş sebze ve meyve ticareti yaptığını, Seylan Yaz'la ortak arkadaşları Hasan Ayabaktı vasıtasıyla tanışıp ortak iş yapmaya başladıklarını aktardı.

Yüksek, "Anlaşmamıza göre Yaz, sermaye desteği verecek ben ise diğer işlerle ilgilenecektim. Yaz, bu süreçte bana miktarını hatırlamadığım paralar gönderdi. Yaşadığımız anlaşmazlıklar nedeniyle 2010'da ortaklığımız bitti. Seylan Yaz, yaklaşık 6-7 milyon euro gönderdi. Ben de ona 10 milyon euroluk senetler verdim" dedi. Vergi rekortmeni iş insanına 330 milyonluk tuzak!

SENETTEN HABERİM YOK DEDİ AMA...

Ortaklıklarının bitmesinden sonra Seylan Yaz'ın 2013 yılı civarında hakkında icra takipleri yaptığını dile getiren Yüksek, Romanya'da ismi dolandırıcılıkla anılan Abdulbaki Tunçdemir'i ise 2004'ten beri tanıdığını, bu kişiyle Seylan Yaz'ın bir ara ortak olduğunu ve anlaşmazlık nedeniyle ortaklığın bozulduğunu söyledi.

Yaz: "19 milyon euroluk senetten haberim yok. Seylan Yaz ile Abdülbaki arasında alacak verecek anlaşmazlığı bulunuyordu" diye konuştu.

YÜKSEK BORÇTAN KURTULMAK İSTEDİ

Savcılık hazırladığı iddianamesinde Yüksek'in de arasında bulunduğu 6 şüphelinin Seylan Yaz'ın imzasını elde ederek sahte senet oluşturduklarını, bu senedi icraya vererek Şahin Yüksek'in borçtan kurtulması ve Seylan Yaz'dan menfaat temin etmeye çalıştıklarını aktarıldı.

Şüphelilerin bu amaçla organize bir şekilde üzerlerine atılı resmi belgede sahtecilik, kamu kurum ve kuruluşları, tüzel kişilikleri ile bilişim sistemleri, banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık suçunu işledikleri vurgulandı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde