32 milyon TL'lik hayali ihracat vurgunu; 11 kişi yakalandı

32 milyon TL'lik hayali ihracat vurgunu; 11 kişi yakalandı

İstanbul merkezli 6 ilde hayali ihracat yaparak devletten haksız olarak 32 milyon lira KDV iadesi aldığı tespit edilen 14 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

32 milyon TL'lik hayali ihracat vurgunu; 11 kişi yakalandı
16px
24px
23.03.2022 11:10
ABONE OLgoogle

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından hayali İhracat operasyonu düzenlendi.

İlgili makamlara sunulan ihracat belgelerinin, yurt dışına gönderilen ihracat belgelerine göre çok daha yüksek meblağlar olduğu tespit edildi. Soruşturma neticesinde beş şirketin 290 ihracat işleminde haksız KDV iadesi aldığı belirlendi.

Şirketlerin enflasyon farkıyla devletten haksız olarak 32 milyon lira KDV iadesi aldığı anlaşıldı. Hayali ihracat suçuna karışan 14 kişinin yakalanmasına yönelik bu sabah operasyon düzenlendi.

İstanbul merkezli Giresun, İzmir, Muğla, Artvin ve Kocaeli’nde 11 şüpheli yakalandı. Üç şüphelinin ise yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde