32 Milyar Doları batıran FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried yakalandı

32 Milyar Doları batıran FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried yakalandı

Çöken kripto para borsası FTX'in kurucusu Sam Bankman-Fried'ın Bahamalar'da yakalandığı açıklandı.

32 Milyar Doları batıran FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried yakalandı
16px
24px
13.12.2022 07:32
ABONE OLgoogle

Bütün dünyanın merakla takip ettiği çöken kripto para borsasının kurucusu Sam Bankman-Fried’ın Bahamalar’da yakalandığı açıklandı.

İngiliz haber ajansı Reuters’a konuşan yetkililer Bankman-Fried’ın ABD’ye iade edilmesinin beklendiğini aktarırken, Bankman-Fried hakkındaki suçlar ile ilgili ise bir açıklama yapılmadı.

New York Savcılığı, “Bugün erken saatlerde Bahamalı yetkililer ABD hükümetinin talebiyle Samuel Bankman-Fried’ı yakaladı” açıklamasıyla gelişmeyi doğruladı. Bankman-Fried’ın “Finansal Suçlar” kapsamında yakalandığı ve hem ABD hem de Bahamalar’daki yasaları ihlal ettiği belirtildi.

İFLAS ETMİŞ VE PARALARI İÇ ETMİŞTİ

Tedavüldeki paralarla Bitcoin gibi kripto paralar almak için kurulan FTX isimli platform geçen ay iflas etmiş ve birçok kullanıcı parasını çekememişti.

Halen kullanıcılar platforma yatırdıkları parayı alamazken, uzmanlar çok az bir miktarın geri alınabileceğini öngörüyor. FTX’te yaklaşık 6 milyar dolarlık bir paranın olduğu tahmin ediliyordu.

Bugün ifade vermesi beklenen Bankman-Fried FTX’in iflas süreci boyunca hem kişisel Twitter hesabından hem de medyaya verdiği demeçler aracılığıyla sık sık mesaj vermiş ve süreçle ilgili yorumlarda bulunmuştu.

FTX, 'S?am Bankman-Fried kişisel krallığı gibi yönettiği için' battı

Kripto borsası FTX'in iflas sürecini yürüten avukat mahkemede, şirketin nasıl battığına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. James Bromley, FTX'in, 'Kripto Kralı' diye anılan eski CEO Sam Bankman-Fried'in şirketi "kişisel krallığı gibi yönettiği için battığını" söyledi.

Bromley, bir ara değeri 32 milyar dolara ulaşan FTX'in temel para yönetimi mekanizmasından yoksun olduğunu belirterek "Şirketin gerçek durumunu daha yeni anlıyoruz" dedi.

J?ames Bromley, Bankman-Fried'in ekibinin, kıdemli yöneticilerin tatil evleri ve mülkleri için 300 milyon dolar harcadığını da söyledi, "Şimdi kralın çıplak olduğunu görüyoruz" diye konuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde