31 Aralık'ta sona eriyordu! Çek ibraz Yasası'nda önemli gelişme

31 Aralık'ta sona eriyordu! Çek ibraz Yasası'nda önemli gelişme

Çek ibraz yasağının süresi, 2023 yılı sonuna kadar uzatılıyor. Halen uygulanmakta olan çek ibraz yasağı 31 Aralık'ta sona eriyordu.

31 Aralık'ta sona eriyordu! Çek ibraz Yasası'nda önemli gelişme
16px
24px
15.10.2021 12:51
ABONE OLgoogle

Meclise sunulan Türkiye İhracatçılar Meclisi ile İhracatçı Birliklerinin Kuruluş ve Görevleri Hakkındaki Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi ile çek ibraz yasağının süresi 2023 yılı sonuna kadar uzatılıyor. Halen uygulanmakta olan çek ibraz yasağının süresi 31 Aralık 2021 tarihinde sona eriyordu.

Dünya'nın haberine göre AK Parti tarafından Meclise sunulan ve ihracatta yeni destekleme mekanizmasını öngören Türkiye İhracatçılar Meclisi ile İhracatçı Birliklerinin Kuruluş ve Görevleri Hakkındaki Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifinde çekte ibraz yasağına ilişkin sürenin uzatılmasına ilişkin düzenleme de yer aldı.

Maddeni gerekçesinde COVID-19 nedeniyle ticari hayatta meydana gelen olumsuzluklar da dikkate alınarak , salgın sonrasında tacirin ödemelerini planlayabilmesine imkan tanınması ve işletmelerin devamlılığının sağlanarak, ekonomik büyümeye katkıda bulunması amacıyla üzerindeki yazılı keşide tarihinden önce çeklerin ödenmek için muhatap bankaya ibrazının geçersiz olmasına ilişkin düzenlemede yer verilen sürenin 31 Aralık 2023 tarihine kadar uzatıldığı kaydedildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde