300 bin lüks araç satışına inceleme

300 bin lüks araç satışına inceleme

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ithal araçlarda düşük beyan eden mükelleflerin beyannamelerini incelemeye alacaklarını söyledi

300 bin lüks araç satışına inceleme
16px
24px
30.04.2013 15:17
ABONE OLgoogle

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ithal araçlara ilişkin bir soru üzerine, bu konuda bir istismarın söz konusu olduğunu ifade ederek, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile bir protokol yaptıklarını söyledi. Şimşek, Gümrük Bakanlığı'nın artık ithal edilen araçların motor numarası bazında kendilerine bilgileri aktarmaya başladıklarını ifade ederek, önümüzdeki ay itibariyle düşük beyan eden mükelleflerin beyannamelerini incelemeye alacaklarını söyledi.

Şimşek, daha önce de 300 bine yakın lüks araç satışını incelemeye aldıklarını ve bu yönde de bir başarı söz konusu olduğunu ifade etti.

 "TÜKETİCİ KREDİLERİNİN SINIRLANDIRILMASI ÖNEMLİ"

Şimşek, kredi artış hızına ilişkin olarak ise, "Burada kredinin çeşitleri arasında bir ayrışmaya gitmek doğru olur. Proje kredileri anlamında bakıldığında, yatırıma yönelik ticari kredilere bakıldığında, kredi hacmindeki artık nispeten daha yüksek olabilir. Bu hem ekonomi açısında iyi, hem üretme kapasitesi açısında iyi. Şimdi, kredilerde artış rakamlarına bakacak olursak, genel olarak kredi hacmindeki artış yüzde 20 civarında. Bu yüksek bir rakam gibi görünebilir ama, bu esas itibarıyla eğer proje kredisi, ticari kredi niteliğindeyse ben burada bir sıkıntı görmüyorum. Hatta daha yüksek olabilir. Burada önemli olan tüketici kredilerinin sınırlanmasıdır" dedi.

 MÜKELLEF YÜKÜMLÜLÜKLERİNİ YERİNE GETİRMEK İÇİN 223 SAAT HARCIYOR

Bakan Şimşek, b8 yıl önce Türkiye'de bir mükellefin yükümlülüklerini yerine getirmek için 254 saat harcadığını, şimdi ise bunun 223 saate düştüğünü söyledi. Şimşek, amaçlarının bunu daha da düşürmek olduğunu ifade etti.

 Bakan Şimşek, önceden hazırlanmış kira beyanname sisteminin tanıtımı için ise reklamlara 800 bin TL civarında bir para harcadıklarını söyledi.

"İLAVE ÜCRET TALEBİNİ DOĞRU BULMUYORUZ"

Bakan Şimşek, basında yer alan rotasyona tabi tutulacak memurlara ek ücret ödenmesi konusuna da açıklık getirdi.

 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın rotasyon düzenlemesine ilişkin bir çalışma ortaya koyduğunu söyleyen Şimşek, " Bizim Maliye Bakanlığı olarak görüşümüz açık ve nettir. Bu ülkenin her metrekaresinde çalışmak büyük bir onurdur. Böyle görülmesi gerekiyor. Bizim çalışanlarımızın, kamu personelinin ülkemizin herhangi bir ilinde çalışması için ilave ücret talebini doğru bulmuyoruz. Ama bu çalışmalar yapılmıştır, yapılır, Biz fikrimizi söyleriz. En sonunda da ortak akılla hareket ederiz" diye konuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde