30 yıllık enerji devinin 4 şirketi için iflas kararı

30 yıllık enerji devinin 4 şirketi için iflas kararı

Türkiye’nin 21 elektrik dağıtım bölgesindeki alt yapı yatırımlarının yüzde 30-35’ini yapan ve 2 bin 500 çalışanı bulunan Yılmaz Elektrik AŞ, mali darboğazdan kurtulma umudu ile açtığı davada eli boş döndü.

30 yıllık enerji devinin 4 şirketi için iflas kararı
16px
24px
22.06.2022 11:24
ABONE OLgoogle

Mahkeme, 30 yıllık Yılmaz Elektrik dahil grubun 4 şirketinin konkordato taleplerini reddetti. Mahkeme söz konusu şirketler için iflas kararı verdi. Şirket avukatı, "Karara itiraz edeceğiz" dedi.

Yılmaz Elektrik AŞ, Ergun Sondaj AŞ, Yılmaz Değerleme ve Gayrimenkul AŞ, Ergun Metal Demir Çelik AŞ ile bu şirketin sahipleri Ahmet Ergün ile oğulları Necati Ergün ve İbrahim Ergün için de konkordato talep edilmişti.

HalkTV'den Dinçer Gökçe'nin haberine göre davaya bakan Ankara 3. Asliye Ticaret Mahkemesi, başvuru ile birlikte geçen 4 Mart’ta geçici mühlet kararı verdi. Bu kararla birlikte anılan şirketler ve sahipleri bir nebze rahat bir nefes aldı. Konkordato komiseri ataması da yapılan şirketler hacizlere karşı korumaya alınmış oldu.

4 şirket için iflas kararı çıktı

Geçici mühleti 1.5 ay kadar daha uzatan mahkeme 16 Haziran’da görülen davada ise çok önemli bir karar verdi. Mahkeme, konkordato talep eden şirketler ile sahipleri için ret kararı verdi. Mahkeme, Yılmaz Elektrik AŞ dahil 4 şirket için iflas kararı verdi. Mahkeme, iflas kararının derhal Ankara 21. İflas Müdürlüğüne bildirilmesine karar verdi.

Kurucu baba ve çocuklarına da kötü haber

4 şirket için iflas kararı veren mahkeme, anılan şirketlerin borçlarına kefil olan sahipleri için de olumsuz bir karar verdi. Necati Ergün, İbrahim Ergün kardeşler ile babaları Ahmet Ergün’ün konkordato talepleri ret edildi. Bu kararla birlikte, elektrik dağıtım alanında 30 yıldır alt yapı yatırım hizmetleri veren Yılmaz Elektrik için sancılı bir süreç de başlamış oldu.

123 milyonluk teminat mektubu nakde çevrildi

Yılmaz Elektrik’in mali dengesinin alt üst olmasına neden olan sürecin başında ise Sakarya Elektrik Dağıtım AŞ’nin, şirketin 123 milyonluk teminat mektubunu nakde çevirmesi yer aldı.

Bu süreci, başka şirketlerin Yılmaz Elektrik’in teminatlarını nakde çevirmesi takip etti. Durum böyle olunca mali darboğaza giren şirket konkordato talebinde bulunmuştu.

Elektrik dağıtımda devlerle çalışıyordu

Yılmaz Elektrik 1992’de Erzurum merkezli olarak kuruldu. Zaman içinde Zonguldak ve Ankara’da şube açan Yılmaz Elektrik 2014 yılında ise Almanya’ya açıldı.

Türkiye genelindeki 21 elektrik dağıtım bölgesinin yüzde 30-35’inde alt yapı yatırımları yapan Yılmaz Elektrik; Tedaş, Maden Tetkik ve Arama, Enerjisa, Başkent Elektrik, Gediz Elektrik, Ayedaş, Toroslar, Fırat Elektrik, Dicle Elektrik, Çoruh Elektrik ve Sakarya Elektrik Dağıtım, hizmet verdiği şirkler arasında yer alıyordu. Yılmaz Elektrik, bu yıl itibari ile 2 milyar liralık iş bitirme kapasitesine sahipti.

Şirket avukatı: Karara itiraz edeceğiz

Konu ile ilgili görüşüne başvurduğumuz Yılmaz Elektrik’in avukatı Gözde Aydemir “Karara itiraz edeceğiz. Önümüzde istinaf süreci var” dedi. Av. Aydemir, iflas kararının kendileri için de sürpriz olduğunu kaydetti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde