3 Bin kişi izledi, online festivale 213 bin TL harcandı

3 Bin kişi izledi, online festivale 213 bin TL harcandı

Zeytinburnu Belediyesi’nin düzenlediği ‘Online Tıp Festivali’ için 213 bin TL harcadığı ortaya çıktı. Kuran tilaveti ile ilahilerin de yayınlandığı Tıp Festivali’nin organizasyon işi de eski AKP milletvekili Mustafa Baş’ın damadının ortağı olduğu şirkete verildi

3 Bin kişi izledi, online festivale 213 bin TL harcandı
16px
24px
23.06.2020 05:41
ABONE OLgoogle

AKP’li Zeytinburnu Belediyesi, 5 Haziran’da “2020 Yılı Merkez Efendi Tıp Festivali Organizasyonu” adı altında bir ihale düzenledi. A Z Reklam Basım Organizasyon ve Turizm Şirketi, tek başına katıldığı ihaleyi 213 bin 350 TL teklif vererek aldı. Mesir macununun mucidi Merkez Efendi adına düzenlenen festival, 12- 14 Haziran tarihleri arasında AKP’li belediyenin sosyal medya hesaplarından yayınlandı. Ayrıca online festivalde, Kuran okundu ve ilahiler söylendi.

ŞİRKETİN ORTAĞI AKP’Lİ ÇIKTI


A Z Reklam Basım Organizasyon ve Turizm Şirketi’nin ortakları arasında AKP’li Fatih Bolcan’ın olduğu da ortaya çıktı. Aynı zamanda da AKP eski milletvekili Mustafa Baş’ın damadı olan Fatih Bolcan’ın internet sitesinde yer alan bilgilere göre, “Bolcan 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde, AKP Küçükçekmece Seçim Koordinasyon Merkezi’nde Seçim Koordinatörlüğü görevini üstlendi.

12 Haziran 2011 Milletvekili Genel Seçimleri’nde, İstanbul 2’inci Bölge Seçim Koordinasyon Merkezi’nde, Tanıtma ve Medyadan Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak” görev yaptı. AKP İstanbul İl Delegesi de olan Bolcan, Sadakataşı Derneği’nde de başkan yardımcısı olarak görev yapıyor. Bolcan, 2013 yılında da AKP’den Başakşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı olmuştu.

AÇIK İHALE YAPILMADI

Organizasyon ihalesi AKP iktidarında kamu kurumları ile AKP’li belediyelerin sıkça kullandığı “Doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen veya yapım tekniği açısından özellik arz eden veya yapı veya can ve mal güvenliğinin sağlanması açısından ivedilikle yapılması gerekliliği idarece belirlenen hallerde veyahut idare tarafından önceden öngörülemeyen olayların ortaya çıkması üzerine ihalenin ivedi olarak yapılmasının zorunlu olması” koşuluyla yapılması gereken pazarlık yöntemiyle verildi.


ÜÇ GÜNDE 3 BİN KİŞİ İZLEDİ

Yüzbinlerce lira ödenen online festival, AKP’li Zeytinburnu Belediyesi’nin YouTube hesabından yayınlandı.

Belediyenin YouTube hesabından festivale ilişkin beş ayrı canlı yayın yapıldı.

Üç gün boyunca yapılan canlı yayınları izleyenlerin sayısı 3 bin 258’de kaldı.

İsmail Arı/Birgün

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde