264 Milyar Dolar serveti olan Elon Musk: Bir evim bile yok!

264 Milyar Dolar serveti olan Elon Musk: Bir evim bile yok!

Dünyanın en zengin insanı unvanına sahip Elon Musk, yaptığı bir röportajda bir evinin bile olmadığını söyledi.

264 Milyar Dolar serveti olan Elon Musk: Bir evim bile yok!
16px
24px
18.04.2022 13:57
ABONE OLgoogle

Dünya’nın en zengin insanı Elon Musk verdiği bir röportaj ile gündem oldu. Elon Musk özel hayatına ilişkin birçok açıklama da bulundu.

Forbes’a göre 264 milyar dolarlık net servetiyle dünyanın en zengin insanı olan Elon Musk, TED Başkanı Chris Anderson ile yaptığı röportajda servetiyle alakalı konuştu. 

Daha önce kendisi hakkındaki “düşük vergi ödüyor” eleştirileriyle gündeme gelen Elon Musk, geçen yıl herhangi bir Amerikalıdan daha fazla vergi ödeyeceğini ifade etmişti.

"ARKADAŞLARIMIN EVİNDE KALIYORUM"

Tesla ve SpaceX CEO’su olan Elon Musk, Chris Anderson’a yaptığı açıklamada iş seyahatleri kapsamında gittiği yerlerde arkadaşlarının evindeki boş odalarda kaldığını söyleyerek “Şu anda bir evim bile yok, kelimenin tam anlamıyla arkadaşlarımın evinde kalıyorum” diye konuştu.

“Kişisel tüketime yılda milyarlarca dolar harcıyor olsaydım elbette bu çok sorun yaratırdı. Ama böyle bir durum yok.” diyen Elon Musk, özel bir jeti olmasına rağmen yat sahibi olmadığını veya gerçek bir tatil yapmadığını da sözlerine ekledi.

Kişisel ihtiyaçlarına da çok fazla harcamadığını ifade eden Elon Musk, “Tek istisnam var: uçak. Ama o uçağımı kullanmazsam çalışma saatim azalır.” dedi. 

EV SAHİBİ OLMAYACAĞIM

2015 yılında, Google’ın kurucu ortağı ve o zamanki CEO’su Larry Page, bir gün Elon Musk’ın Silikon Vadisi’ni ziyareti sırasında kendisine bir e-posta gönderip “Bu gece nerede kalacağımı bilmiyorum. Yanına gelebilir miyim?” dediğini açıkladı.

Ayrıca Elon Musk, 2020’de paylaştığı bir tweette tüm mal varlığını satma kararı aldığını ve ev sahibi olmayacağını dile getirmişti. Son zamanlarda Twitter’ın tüm hisselerini almaya çalışan Elon Musk, şirketin 43 milyar dolarlık teklifi reddetmesi durumunda yedek bir planı olduğunu da söylemişti.

STÜDYO DAİREDE KALIYOR

Tesla'nın milyarder CEO'su Elon Musk, geçen yıl Kaliforniya'daki altı malikane de dahil olmak üzere sahip olduğu her şeyi satmaya söz verdikten sonra stüdyo daire büyüklüğünde bir kiralık daireye yerleşmişti.  

Elon Musk, Bel Air'deki altı malikane de dahil olmak üzere toplam 100 milyon dolar değerinde en az yedi eve sahipti. Ancak Mayıs 2020'de Musk, "ev sahibi olmama" sözü vererek bu emlak portföyünü boşaltmayı planladığını duyurmuştu. O zamandan beri, 50 bin dolarlık prefabrik bir evde yaşadığı söyleyerek Teksas'a taşınmıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde