24 yaşındaki Kellogg, borsadan 2 yılda 8 milyon dolar kazandı

24 yaşındaki Kellogg, borsadan 2 yılda 8 milyon dolar kazandı

Jack Kellogg isimli yatırımcı 2 yılda 8 milyon doların üzerinde para kazandı. 24 yaşındaki genç milyonerin alış ve satış için rehber olarak kullandığı 4 gösterge ortaya çıktı.

24 yaşındaki Kellogg, borsadan 2 yılda 8 milyon dolar kazandı
16px
24px
04.06.2023 08:37
ABONE OLgoogle

Borsadan büyük para kazanmak pek çok yatırımcının rüyası. 24 yaşındaki Jack Kellogg ise bu rüyayı gerçekleştiren ve 2020-2021 yıllarında günlük borsa işlemlerinden toplam 8 milyon dolar kazanan bir yatırımcı. 2017’de yatırım yolculuğuna yalnızca 7 bin 500 dolar ile başlayan Kellogg, 2020’deki borsa çöküşü, 2021’deki boğa piyasası ve 2022’deki ayı piyasası dahil olmak üzere farklı zorluklarla karşılaştı ve hepsini atlattı.

Peki bu başarı nasıl elde edildi?

ABD merkezli finans haber sitesi Benzinga’da yayımlanan bir makaleye göre Kellogg’un başarısı dört temel göstergenin doğru kullanılmasından kaynaklandı. Bu göstergele; hacim ağırlıklı ortalama fiyat (VWAP), doğrusal regresyon, hacim, destek ve direnç çizgilerinden oluştu.

Hacim ağırlıklı ortalama fiyat, hisse senetleri için ödenen ortalama fiyatı gösterirken Kellogg’un pozisyonlara çok geç veya elverişsiz fiyatlarla girmekten kaçınmasına yardımcı oldu. Kellogg ayrıca pozisyondan çıkmak için uygun zamanı da hacim ağırlıklı ortalama fiyat sayesinde belirledi.

Doğrusal regresyon göstergesi, Kellogg’un hisse fiyatı eğiliminin yönünü ve olası yön değişikliklerini anlamasına yardımcı oldu. Bu gösterge, fiyat hareketlerinin aralıklarını, oynaklığı ve ortalamaları göstermeye yardımcı oldu. Doğrusal regresyon, hisse senedi fiyat eğiliminin daha güvenle tahmin edilmesini sağladı.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde