2023'te en uzun tatil Kurban Bayramı'nda

2023'te en uzun tatil Kurban Bayramı'nda

Çalışanların 4 gün izin kullanmaları halinde toplamda 24 gün tatil yapma şansı yakalayacağı yeni yılda, en uzun tatil gününe Kurban Bayramı'nda ulaşılabilecek.

2023'te en uzun tatil Kurban Bayramı'nda
16px
24px
29.12.2022 04:48
ABONE OLgoogle

2023 yılında kıştan çıkıp yaza hazırlanırken tatilseverler birçok seyahat fırsatı yakalayabilecek. Tatil günleri takvimi göz önüne alındığında seyahat planı yapmayı sevenler için ilk mola zamanı Ramazan Bayramı ile başlıyor. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ise Ramazan Bayramı'nın son gününe denk geliyor.

 21 Nisan Cuma-23 Nisan Pazar günleri arasında kutlanacak Ramazan Bayramı döneminde, bayram arifesi olan perşembe günü, yarım gün izin alarak 4 günlük bir seyahat planlamak mümkün oluyor. 

Havaların ısınmaya başladığı mayıs ayında da tatil yapmak isteyenleri sevindirecek tatil günleri bulunuyor. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda 3 günlük molalarla kışın ardından yaza güzel bir hazırlık yapılabilir. 

En uzun tatil Kurban Bayramı'nda

Yılın en uzun tatil fırsatı ise Kurban Bayramı döneminde olacak. 27 Haziran Salı günü yarım gün arife günü tatiliyle başlayan Kurban Bayramı tatili, 1 Temmuz Cumartesi sona erecek.

Bu durumda pazartesi ve yarım gün çalışılan arife günü izin alanlar için toplam 1,5 günlük izinle Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak.

30 Ağustos Zafer Bayramı tatilini 5 güne çıkarmak mümkün

2023 yılında çarşamba gününe denk gelecek 30 Ağustos Zafer Bayramı'ndaki bir günlük resmi tatil de sonbahara girmeden önce yine bir seyahat fırsatı sunuyor.

30 Ağustos öncesinde veya sonrasında 2 günlük izin alarak bu dönemde 5 günlük bir tatil yapabilir ve bu seyahat için yaz mevsiminde diğer tatil beldelerine göre daha sakin olan Dalyan tercih edilebilir.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde