2023’e kadar Ekonominin Yol Haritası Erdoğan’a sunuldu

2023’e kadar Ekonominin Yol Haritası Erdoğan’a sunuldu

Beş Yıllık Kalkınma Planı Bugün Erdoğan’a Sunuldu. Bu Türkiye'nin 11. Kalkınma Planı ve 2023'e kadar Türkiye ekonomisinin hangi patikada gideceğine dair yol haritası ve tahminleri içeriyor.

2023’e kadar Ekonominin Yol Haritası Erdoğan’a sunuldu
16px
24px
05.07.2019 16:16
ABONE OLgoogle

Bloomberg News’ün haberine göre gelecek 5 yılda izlenecek ekonomi politikaları ve öncelikleri belirleyen kalkınma programı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayına sunuldu.

Bloomberg’in ismini açıklamadığı kaynaklara dayandırdığı haberine göre 11’nci Kalkınma Programı, dün (Perşembe) Ankara’da gerçekleştirilen toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan’asunuldu.

10’ncu Kalkınma Programı 2018 yılında tamamlanmıştı.

Kalkınma planlarına anayasa hükmü olmasına rağmen gerekli önemin son yıllarda verilmeyişi kimi zaman eleştirilere konu oluyordu.

Karar Gazetesi köşe yazarı Taha Akyol Salı günkü “Sistem Çalışıyor mu?” başlıklı yazısında bunu şöyle eleştirmişti: 

“Türkiye 1960’lardan beri “Beş Yıllık Kalkınma Planları” yapar, Meclis’ten geçirerek kanunlaştırırdı. Böylece izlenecek iktisat politikalarının genel perspektifi belli olurdu.

Orta Vadeli Program’lar buna göre hazırlanırdı.

Bu, Anayasa’nın da gereğidir. (Md.161, 166)

Son “10. Beş Yıllık Kalkınma Planı” 2018 yılında sona erdi. “11. Beş Yıllık Kalkınma Planı” 2018 sonunda Meclis’ten geçirilmiş, 2019’da yürürlüğe girmiş olmalıydı, ama olmadı.

Türkiye’de çok iyi yetişmiş teknokratlar var, önceki planları onlar hazırladı zaten. Şimdi niye olmadı?”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde